WAT ALS… het GUSO semester te vroeg zou eindigen?

WAT ALS?

… we 2x de pannen van het dak speelden?

…wel, dan worden we vanuit alle hoeken bedankt voor de mooie uren, avonden, dagen, het hele semester eigenlijk. Niet alleen trotse ouders, verwonderde vrienden en bomma’s die zwaar onder de indruk waren overspoelden ons reeds met complimenten, ook Steven heeft een prachtig dankwoord voor ons geschreven. Heb jij het bericht of Facebook gemist? Lees het dan gerust hier nog eens!

Beste GUSO-muzikant van 2016,

Wie had het in mei durven voorspellen?

De Vijfde Symfonie van Gustav Mahler

2 keer uitverkocht met wachtlijst

2 keer staande ovatie

met apotheose in de Bijloke Concertzaal

 

Uw collega’s uit 2006, bij de oprichting van het Gents Universitair Orkest, waren al leeuwenharten.

Zij die dinsdagavond naar jullie Vijfde Mahler kwamen luisteren waren fier en zagen dat het goed was.

Naast jullie studies, die jullie serieus nemen, trainden jullie je instrument met tienduizenden noten, luisterden jullie gedreven naar opnames, kwamen jullie apart in groepjes om te trainen, jullie deden aan ‘mental study’ daar waar het stil moest zijn en één moeder vertelde me zelfs dat ze haar jongste in haar leven nog nooit zoveel had weten spelen, studeren, en nog nooit zo weinig had gezien.

Jullie hebben onderweg getwijfeld, soms ook gepanikeerd maar jullie zijn altijd strijdvaardig gebleven. Zij die soms geconcentreerd waren op wat niet ging werden verleid om te kijken naar wat er wel al gaat en dat te verbeteren en uit te breiden.

Maar het allermeeste ben ik onder de indruk van het feit dat jullie, onder heel hoge druk, aan de voet van een gênant/belachelijk grote uitdaging, zelden of nooit de beheersing verloren, elkaar niks verweten als het moeizaam ging. Dat jullie elkaar rustig bleven steunen in het geloof dat het wie weet, verwonderlijk genoeg toch zou lukken. Weinig gedoe, weinig beoordelen of veroordelen, alleen maar verder bouwen en… geloven/hopen dat het kan. Ratio en emotie rustig in evenwicht, elkaar versterkend.

 

En of, ik luisterde al naar de eerste opnamen… jullie zijn formidabel.

Niks gênant, gewoon heel goed!

De wereld is aan jullie, de toekomst van jullie… het is hoopgevend.

 

Mijn respect voor jullie is eindeloos.

Mahler 5, 2016, in een kadertje, voor altijd in mijn hart.

Hartelijke groeten,

Steven

… Tuur echt super trots was?

… je raadt het nooit! Nog meer woorden van dank!

Liefste GUSOers,

Vele vrienden en familieleden vragen me vaak of er eigenlijk veel gedaan moet worden voor zo’n orkestje draaiende te houden. Dat wordt vaak onderschat, het is heel wat meer dan twee concerten organiseren.
Sinds de zomer is het bestuur dag in dag uit bezig geweest een 85-koppig orkest samenstellen bestaande uit getalenteerde en gemotiveerde studenten, gedragen door professionele coaches en versterking. Het vastleggen van concertdata, concert- en repetitielocaties, organiseren van een stage, een zoektocht en aankoop van nieuw materiaal, promoten van onze concerten, het werven en verzorgen van sponsors, verzorgen van onze relaties in de hoogste kringen, Sabam aangiftes invullen hoewel Mahler al meer dan 70 jaar geleden gestorven is,… maar dat is enkel het tipje van de ijsberg.
Dankzij jullie geraken onze zalen tenminste gevuld en hoor ik voortdurend dat die rode vijf wel eens van het straatbeeld mag verdwijnen. Het feit dat we steeds op iedereen kunnen rekenen voor het inladen van camionettes, verslepen van podiumelementen, zeulen met pauken en vuile matjes (en ik kan zo nog wel even doorgaan) is een verademing voor het bestuur. En we zouden tout court niet bestaan zonder jullie inzet.

Er kruipt wel degelijk massaal veel werk in, maar het is zalig om er niet alleen voor te staan. Samen hebben we dit semester hoge toppen geschoren, niet altijd even vlotjes, maar wel o zo voldoenend op het einde van de rit. De lovende commentaren die ik van menig student, nonkels en tantes, maar vooral van Mahler-kenners en professionele muzikanten hoorde, komt allemaal jullie toe.

Op naar een spetterend en nog grootser semester met 200 jaar Universiteit Gent en Luik, met honderden muzikanten op een podium in de Bozar en wie weet wel een staande ovatie van onze Sire.

Kusjes! xxx

… Er op woensdag geen repetitie was?

… wat denk je van schaatsen en onze collega’s van het GUHO steunen? Op woensdag 14 december maakt het GUSO de kerstmarkt onveilig! Op het programma:

18u: verzamelen aan de schaatsbaan op de kerstmarkt

18u15: GUSO-on-ice (schaatsen of supporteren langs de zijkant) tot 19u15
19u30: iets eten op de kerstmarkt
20u: met zo veel mogelijk richting GUHO winterconcert in die kerk waar recent nog een fantastisch Mahler concert was! OF blijven plakken op de kerstmarkt voor een drankje waar je het lekker warm van krijgt!
20u30: start GUHO concert

Na het concert gaan we terug naar de kerstmarkt voor een jenevertje of een glaasje gluhwine!

Maak je GUSO-on-ice graag mee? En/of ga je graag mee naar het GUHO luisteren? Mail dan ten laatste maandagavond naar animatie@guso.be! Hoe meer zielen, hoe goedkoper het schaatsen en het concert zal zijn (schaatsen waarschijnlijk rond de 5 euro en het concert waarschijnlijk rond de 4 euro), en hoe leuker natuurlijk!

… Er aan veel tickets verkopen een prijs vasthing?

… dan verkopen we alle concerten uit! En zetten we een drietal secties in de bloemetjes!

1e plaats: Contrabassen én tweede violen!!! Hoera!!! Een gedeelde eerste plaats! Jullie krijgen volgend semester een etentje cadeau!

3e plaats: Slagwerk! Een verfrissende consumptie staat volgend semester op jullie te wachten!

Houtblazers, jullie krijgen spoedig een doodle in de bus voor jullie etentje. Celli , geen paniek, we zijn jullie prijs van de vorige ticketwedstrijd nog niet vergeten 😉

… De nieuwsbrief nog niet lang genoeg was?

… dan kunnen we nog heel snel onze geweldige voorzitter bedanken. Met ongelooflijk veel enthousiasme slaagt Tuur er in om alles te overzien en in goede banen te leiden! Zelfs tijdens kleine dipjes of paniekmomentjes houdt hij het bestuur en uiteraard ook het GUSO moeiteloos overeind. Altijd vrolijk en vriendelijk, zo hebben we het graag.  Je doet dat goed Tuur! Keep up the good work! <3

…Er een open muylcultuur was in het GUSO?

… dan zouden er in de toekomst wel eens veel GUSO-baby’s verwekt kunnen worden. Aangezien het begrip nogal vaag is en blijkbaar op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden, heb ik Google geraadpleegd. Zie hier het resultaat van de zoektocht:

google

Weinig hulp daar. Gelukkig heb ik mr. Muyldermans himself kunnen strikken om het begrip nog eens te verduidelijken:

Wie eerst met het begrip afkwam, weet ik niet meer. Ik hield een betoog waarin ik ijverde voor een groep waar een vlammetje mag ontwaken tussen twee mensen. Waarin een gesprek kan uitdraaien op een flirt. Zonder dat er meteen een groot heisa rond ontstaat. Zonder dat deze twee personen daar steeds op worden bekeken en beoordeeld, of dat ze in een richting geduwd worden om een relatie op te starten. De kus die zou volgen op het vlammetje is niet vluchtig een kus op de mond, maar heeft een grotere betekenis. De kus is intenser en al dan niet passioneel.

De muylcultuur bestaat niet uit een lijst van iedereen die op de mond gekust moet worden. Ik distantieer mij hier volledig van.

Dus flirten mag en liefde moet niet beperkt worden tot de muziek!

 

Met deze liefdevolle noot sluit ik de nieuwsbrief af voor deze week. Wanneer de volgende in je mailbox komt is nog een verrassing! Ik zie jullie allemaal woensdag!

Met muzikale groet,

jullie secretaris, Karen!


Geplaatst

in

door

Tags: