De goede GUSO-week

Palmzondag

Jezus maakt zijn intocht in Jeruzalem en wordt door de mensen verwelkomt met palmen. Maak dinsdag (18/4)  je intocht in de wereld van de GUSO-kotrolling! Stuur snel een mailtje naar animatie@guso.be om deel te nemen of als je zelf graag een feestje organiseert. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Brood delen en water wordt wijn enzo! Op een kotrolling kan alles! Misschien is er wel een kot waar je met een Palmke verwelkomt wordt!

Heilige woensdag

Judas gaat naar de leidende priesters en de tempelwachters om de gevangenschap van Jezus voor te bereiden. Op woensdag bereiden wij ons voor op de stage volgend weekend! Ons plan ziet er als volgt uit:

  • 19u30: Tangazo van Piazolla
  • 20u00: Brahms onder leiding van Dimitri Bracke (dirigent van het GUHO)
  • 21u00: Antifoon van Henderickx

Dit is onze laatste kans om de stage goed voor te bereiden. Be prepared!

Witte donderdag

Jezus at samen met de twaalf apostelen het laatste avondmaal. Wil je weten wie de twaalf apostelen zijn? Ga dan eens een babbeltje doen bij onze bassist Daan, hij kan ze allemaal opnoemen!

Onze vrienden van het GUHO organiseren dinsdag 18 april een heuse pasta-avond om hun muzikale reis naar Valencia te bekostigen. De ideale manier om het laatste avondmaal na te spelen met al je GUSO-vrienden en om met een goed fondke aan de kotrolling te beginnen. Alle informatie vind je hier.

Goede vrijdag

Jezus verschijnt voor de rechtbank en er wordt over zijn lot geoordeeld. Oordelen doen we ook altijd een beetje als we op bezoek gaan bij onze Leuvense collega’s van het USO. Gelukkig voor het USO is ons oordeel meestal veel positiever dan dat van de rechters over Jezus. Hij eindigde op het kruis, na een USO concert eindigt iedereen op de gratis Leffe-receptie.

We gaan met z’n allen naar het USO lenteconcert op vrijdag 28 april (op 27 april is het GUSET-concert en KK-cocktailavond, dat wil je niet missen!). Op het programma: de 5de symfonie van Shostakovich, Caprice Italien van Tchaikovski en het vioolconcerto van Bruch met als solist onze oud-concertmeester Roosmarij Clercx!

Met het GUSO meegaan is korting krijgen want het GUSO krijgt 4 vrijkaarten en we verdelen de korting eerlijk onder alle GUSO’ers die meegaan. Schrijf je snel in door ‘Ik wil gratis Leffe!’ te mailen naar animatie@guso.be.

Stille zaterdag

Het lichaam van Jezus ligt in het graf, maar zijn boodschap blijft verder leven. Wil jij er graag voor zorgen dat het GUSO blijft verder leven? Kom dan volgend jaar mee in het bestuur! Nog meer GUSO in je leven, daar kan je toch geen nee tegen zeggen!? Als je interesse hebt in een bestuursfunctie volgend jaar mag je dat ten alle tijden stilletjes in Tuur zijn oor gaan fluisteren. Wil je het nog stiller houden op stille zaterdag, dan mag je ook altijd mailen naar tuur@guso.be.

Paaszondag

Kondigt het aan, de Heer is verrezen. T is maar dat jullie niet vergeten dat Pasen eigenlijk over Jezus gaat. Pasen betekent voor velen nog maar twee dingen: te veel chocolade en familiefeest! De ideale moment om al een speciale voorverkoopactie van je tombolalotjes te houden. We zijn ook nog op zoek naar prijzen voor onze tombola. Hoe meer prijzen, hoe meer kans dat jouw allerliefste vrienden en familie een mooie prijs winnen. Mail gerust naar natasja@guso.be of louise@guso.be als je thuis nog een leuke prijs hebt liggen!

Paasmaandag

…the morning after, tijd om de mega-indigestie en het ongeloof over de verrijzenis van Jezus te verwerken. Ik stel voor dat je het zwarte gat in je leven verplaatst van je hoofd naar je bankrekening. Dit kan je doen door je stage te betalen! (Perfecte oplossing lijkt mij!).

Schrijf 50 euro over op BE59 9731 6445 3026 met vermelding van je Naam + Familienaam + GUSO.

Doe het voor de stage en wie weet verklaart Uni Ducenti je wel heilig!

Zo lieve GUSO’ers, geniet van het heilige weekend. Weet dat het volgende weekend nog veel heiliger zal worden (je weet wel, GUSO-stage enzo…, alle info vind je in de vorige nieuwsbrief)!

 

Met muzikale groeten,

jullie heilig boontje, Karen


Geplaatst

in

door

Tags: