De eendenmail

Gegroet lieve GUSO-ers! Ter ere van onze winnaars van de quiz nog een nieuwsbrief met eendenweetjes en twee korte updates.

ENGLISH BELOW

Wist je dat… eenden al 500 jaar gedomesticeerd zijn?
Op de Grote GUSO-quiz deze woensdag lieten alle teams echter hun tanden zien, en het was een spannende race tot het einde! Team “de badeendjes” kwamen er echter het beste uit, na een zware en zenuwslopende tiebreaker. Proficiat aan iedereen die heeft meegedaan, het was een eer om quizmaster te mogen zijn en ik heb mij enorm geamuseerd, en ik hoop jullie ook!

Ook zijn eenden relatief zwaar in het vogelrijk, aangezien zij steeds moeten kunnen duiken om onder water voedsel te verzamelen. Om te kunnen duiken, heb je namelijk wel wat gewicht nodig (daarmee dat deze secretaris blijft drijven). Hier is een schattige eendenfoto in een duik:

Eenden zijn vriendelijke en nieuwsgierige dieren!
Als eenden zouden kunnen praten, denk ik dat ze zouden vragen hoe het met jou gaat in deze tijden. Helaas is de eendenvertaler nog niet uitgevonden, maar er is wel een mooi alternatief: Start To Talk van BeMSA (Belgian Medical Student’s Association) blijft nog steeds verdergaan. Als je nood hebt aan een babbel, kan je steeds daar terecht om je hart te luchten. Er is nog een sessie gepland op 30 november, en meer informatie vind je op hun facebookpagina.

Er is een legende dat het gekwaak van eenden geen echo geeft…
Maar helaas is dat niet waar. Als je wel andere hemelse geluiden wil horen, kan je steeds op woensdag afzakken naar de GUSO-discord! We hebben gezelschapsspelletjes en als je het vraagt, zal je steeds iemand vinden die een eend nadoet.

Dat was het nieuws voor deze week, hou je goed iedereen! Er zullen voorlopig geen verdere nieuwsbrieven verschijnen tot er effectief meer GUSO-nieuws is, dus ik hoop jullie allemaal te zien op de discord woensdag!

Wout Out

ENGLISH VERSION

Hi my lovely GUSO-goers! A quick update this week, seeing as there is no real news.

  • Team “de badeendjes” won our third annual GUSO-quiz! Congratulations to them and to everyone who participated.
  • The Start to Talk program is still happening, although the next session will only be in Dutch. You can find more info on their Facebook.
  • Our discord server is still open to all every Wednesday night! We have games you can participate in and if you ask nicely, I’m sure someone will humour you with their best duck impression.

That’s about it! There will be a temporary halt on newsletters until there is some more actual GUSO-related news, so I hope to see you all in Discord next Wednesday!

Wout Out


Geplaatst

in

door

Tags: