Dé Tinderhandleiding

Hey lieve GUSO-ers! Er is zeer weinig nieuws deze week. Daarom heb ik besloten om het over een andere boeg te gooien. Het is tijd om mijn reputatie eer aan te doen en jouw alles te vertellen over hoe je online dating aanpakt! Genoeg getreuzeld, op naar een knuffelcontact!

Tip nummer 1: Wees jezelf!
Wel, misschien niet volledig jezelf. Wie weet wat er dan naar boven komt… Zoek naar jouw beste kanten, en zet die mooi in de spotlight. “Maar Wout! Ik weet niet wat mijn beste kanten zijn na een jaar in lockdown! Hoe praat ik zelfs nog tegen mensen!” hoor ik je al zeggen. Geen stress, arme GUSO-ganger, er zijn oplossingen hiervoor. Je kan bijvoorbeeld naar een praatsessie van Student@WarmUGent gaan! Deze week op 10 maart houden zij een sessie over mentaal welzijn en hoe je een beetje degelijk kan omgaan met de gevolgen van corona. De focus ligt daar op zelfzorg. Het is een enorme aanrader!

Verder begin je best met een goede opener. Een compliment over een specifiek ding dat je opviel in het profiel van de persoon doet het steeds goed, of vraag iets leuks dat echt aantoont dat je de tijd hebt genomen om goed naar de persoon te kijken. “Hey cv” is en blijft homofoob, niet doen dus.

Tip nummer 2: Behandel elkaar met respect.
Misschien een iets minder leuke tip om over na te denken, maar het is enorm belangrijk dat alle partijen hun best doen om ervoor te zorgen dat iedereen een fijne tijd doorbrengt. Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, dus ook wel tijd om steeds te beseffen dat het niet halen van een tinderdate niet het einde van de wereld is. Als er iemand zegt dat jullie niet de beste match zijn, dan is het beter om dat gewoon te aanvaarden en niet te lang ermee te blijven zitten. Onthou steeds: het is niet omdat één vis in de zee je afwijst dat er geen 8 vissen in jouw straat vinden dat jouw lach stralend is!

Tip nummer 3: Kook iets samen!
Het beste wat je kan doen op een date wanneer je misschien niet al te veel gemeenschappelijk hebt, is samen koken. Iedereen geniet van eten, je bent de hele tijd aan het bonden en hebt genoeg ruimte om te praten, je staat dicht bij elkaar (en met een paar glazen wijn wordt dit zelfs een heus avontuur!). Dus, nobele sterveling, nu komen deze woorden waarschijnlijk uit jouw mond: “Maar Wout, wat moet ik koken?!” – Het antwoord is spaghetti. Het antwoord is steeds spaghetti.

Spaghetti bolognese
Ingredienten:
– 1 ui (gesnipperd)
– 2 teentjes look (in kleine stukjes)
– 1 blik tomaten in blik
– 1 paprika (geel of rood) (in medium stukjes)
– 2 wortels (in stukjes waarin jij ze aankan)
– Een pakje vegetarisch gehakt (als je echt moelijk wilt doen en vlees wilt, neem dan varkensgehakt want rundsvlees blijft het meest vervuilend!)
– 175 gram pasta per persoon
– Kaas voor op de pasta

Doe olie in een pot en laat je ui en look wat daarin bakken. Doe het gehakt erbij en laat dit een paar minuutjes bakken. Voeg wortel en paprika toe, en gooi dan het blik tomaten in blik erbij (enkel de tomaten, niet het blik). Breng op smaak met peper, zout, een snuifje suiker en kruiden die in je kast staan (je probeert je date nog steeds onder de indruk te brengen he!) en laat dan sudderen, hoe langer hoe beter! Kook ook ergens in dit hele proces de pasta en dien alles samen op.

Nu vraag je je af “Wout, waarom spaghetti bolognese? Wat als mijn pull vuil wordt?!”
Dat is het doel van het gerecht. Het is onmogelijk om spaghetti bolognese proper te eten, dan verontschuldig je je voor de saus op je pull, en dan doe je die uit. Je date ziet nu de prachtige curves van jouw elleboog, en BAM! Knuffelcontact gevonden.

Dat was het voor de tips, indien er dingen niet duidelijk zijn kan je mij steeds sturen. Vergeet niet om de zelfzorgsessie van Student@WarmUGent zeker te checken op Ufora, en dat is het! Succes met de dates iedereen!

Wout Out


Geplaatst

in

door

Tags: