Een nieuw seizoen van GUSO

Hier is ie dan, mijn eerste nieuwsbrief! Vanaf dit semester nemen we afscheid van Sofie als secretaris (niet getreurd, volgend semester is ze terug om ons rond te bevelen als voorzitter 😉 ), en zullen jullie het met mij moeten doen. Ik kijk er alvast naar uit om jullie wekelijks van nieuws te voorzien, beginnende met deze introductie tot het nieuwe GUSO-seizoen! En natuurlijk, hoort daar een passende intro bij… https://www.youtube.com/watch?v=q-9kPks0IfE

The one with the first rehearsal

Woensdag 25 september is het dan zover, onze eerste repetitie, waar jullie ongetwijfeld de hele zomer al naar uitkeken! Zoals gewoonlijk verwachten we jullie om 19u15 in de therminal, en om 19u28 op je stoel om te stemmen. Mee helpen met het klaarzetten van de reptitieruimte is ook altijd welkom, want vele handen maken licht werk!
Als je niet aanwezig kunt zijn, vergeet dan niet onze vice Marie N. (vice@guso.be) te verwittigen!

Na de open repetitie voorziet animatie cocktails, dus blijf zeker nog eventjes plakken! Al die zotte vakantieverhalen moeten toch verteld worden, he 😉

The one with the plans

Uiteraard is dit nog een ver-van-je-bed-show, maar het kan geen kwaad volgende data alvast in je agenda te noteren:

 • Repetitie op verplaatsing (in het Palmarium): 02/10
 • Stage in Oostduinkerke: 31/10 – 03/11
 • Generale repetitie: 04/12
 • Concert in Miry: 05/12 en 06/12
 • Concert in De Singel: 07/12

The one with the musical program

Voor zij die het nog niet weten, dit semester spelen we drie prachtige werken! Vioolconcerto en Symfonie nr.4 van Tsjajkovski, en Een Nacht op de Kale Berg van Moessorgski (de bewerking van Rimsky-Korsakov). Mooie opnames vind je op de website, maar deze geef ik toch al even mee:
Fantasia (1940) Night on Bald Mountain

The one where we played little concerts

Zoals elk academiejaar, worden ook nu weer auditoriumconcertjes georganiseerd! Wat houdt dit in? Wel, enkele strijkers van het GUSO spelen een kort stukje in enkele auditoria, om het GUSO gekend te maken bij de eerstejaars. Twee data staan al vast: vrijdag 27 september om 13u en maandag 30 september om 16u. Voel jij je geroepen om hieraan mee te doen, of wil je wel wat meer info? Dan mag je zeker contact opnemen met vice Marie (vice@guso.be)!

The one with the administrative shizzles

Promo promo promo!
Marie heeft een prachtig promofilmpje gemaakt, het zou zonde zijn als weinig mensen het te zien krijgen! Deel daarom gerust het filmpje op al je social media kanalen, en laat je vrienden en kennissen weten dat we nog nieuwe leden (en vooral contrabassen) verwelkomen!

Antwoorden gezocht!
Er zijn twee enquêtes voor jullie: als je dit nog niet gedaan hebt, neem eventjes de tijd om de evaluatie-enquête en de herinschrijvingsenquête in te vullen. Je doet er het bestuur een enorm plezier mee!

Geëngageerde  leden, verenigt u!
Er zijn nog twee lege plaatsjes in het nieuwe bestuur, die we graag gevuld zien! Ben je nog op zoek naar een leuk tijdverdrijf voor die dooie momenten volgend academiejaar? Stuur gerust een berichtje naar voorzitter Judith (voorzitter@guso.be) voor wat meer info!

Throwback to GUSO-bbq!
Vorig semester sloten we af met de befaamde GUSO-barbecue, en dat het een feestje was! Na zo’n feestje moet de kas echter ook weer gespekt worden. Voor ieder die dit nog niet deed: vergeet niet 10 euries over te schrijven naar  BE30 7370 1925 1311. Daar zul je onze nieuwe penningmeester Marie M. zeer blij mee maken!

Partituren printen!
Voor de regeling van partituren is er dit semester een lichte verandering: van de strijkers wordt gevraagd dat ze zelf hun partituur afprinten en meenemen. Je kunt ze vinden op de website of in de mail van je aanvoerders. Vergeet dit dus niet!

Episode recap

 • Eerste repetitie op 25 september, 19u15 in de Therminal (en achteraf cocktails!)
 • Stage van 31/10 tot 03/11, concerten op 5, 6 en 7 december
 • Najaarsprogramma: Vioolconcerto en Symfonie nr. 4 van Tsjajkovoski en Een Nacht op de Kale Berg van Moessorgski
 • Strijkers voor auditoriumconcertjes gezocht, info bij onze vice (vice@guso.be)
 • GUSO promofilmpje, te bekijken en te delen!
 • Vul deze enquêtes in (evaluatie en herinschrijving) en maak het bestuur gelukkig
 • Sluit je aan bij het bestuur, we zoeken nog twee leden
 • Betaal je schulden van de GUSO-bbq (BE30 7370 1925 1311)
 • Strijkers dienen zelf hun partituren te printen (te vinden op de website of in de mail van je aanvoerder)

Dat was het dan voor nu, tot op de open repetitie! Ik heb er alvast zin in!

Veel liefs van jullie nieuwe secretaris
Mariska

PS: Vragen/opmerkingen/bedenkingen/suggesties…? Stuur ze allemaal door naar het bestuur via onze virtuele ideeëndoos.


Geplaatst

in

door

Tags: