GUSO in Coronatijden

Bij gebrek aan wekelijkse repetities, schotel ik jullie elke zaterdag een nieuwsbrief voor met GUSO-opdrachten, een gezonde dosis memes, spelletjes tegen de verveling en tips om de quarantaine te overleven. En om mij een plezier te doen, mogen jullie ook nog altijd de GUSO-enquête invullen! Binnenkort krijgen jullie de antwoorden te zien, spannend!

Hier zitten we dan. In ons kot. En het ziet ernaar uit dit nog wel even kan duren. Maar dat is nog geen reden om te gaan wanhopen! Het leven past zich aan, en zo zullen wij dat ook doen. Neem even de tijd om tot rust te komen. Start een routine op om up to date te blijven met je schoolwerk. Blijf bewegen, en blijf met je vrienden praten. Misschien is dit ook wel het moment om een nieuwe hobby te beginnen, of leer een nieuwe taal! En nu we allemaal op online bestelling van bol.com en takeaway.com leven, is het ook de perfecte moment om dit via de trooper van het GUSO te doen (onze penning heeft me absoluut niet verplicht om dit te zeggen hoor 😉 ).

Best of memes

Al vergaat de wereld, je kunt er gerust van uitgaan dat de nodige memes de ronde doen. Want de beste manier om even je zorgen te vergeten, is om er eens goed mee te lachen, toch? 😉

Tips & tricks

Nu we allemaal gezellig thuis moeten blijven, kunnen we de quiz- en spelletjesavonden wel op onze buik schrijven. Of toch niet? Dat je via skype en messenger met je vrienden kan chatten en bellen wisten we allemaal al. Maar er zijn ook apps waarmee je samen met je vrienden een film kan kijken, of wat dacht je van een concert of opera beluisteren? Die avonden alleen thuis hoeven niet eenzaam en saai te worden, mogelijkheden genoeg!

  • Netflix party is een extensie voor Chrome, waardoor je samen met vrienden films en series kunt kijken. Movie-nights op afstand! En omdat het de helft van de fun is om tegelijkertijd commentaar te leveren, is er ook de mogelijkheid om een groepschat op te starten. Laat dat bingewatchen maar beginnen!
  • In de 21ste eeuw betekent thuiszitten niet perse dat we onze culturele activiteiten moeten missen. Integendeel! Zo zet het gratis onlineplatform OperaVision de komende weken verschillende opera’s online, is de virtuele concertzaal van het Berliner Philharmoniker nu gratis voor iedereen, kun je online naar het museum en is de Nederlandse luisterbieb gratis tot 6 april. Voor iedereen wel iets!

Doe mee en win!

Omdat wij anders ook maar met onze vingers zitten te draaien, heeft het bestuur een reeks opdrachten voor jullie verzonnen. Elke week vinden jullie er hier drie, en op het einde van de week kiezen we vervolgens willekeurig drie winnaars uit de beste/juiste antwoorden, die een nog nader te bepalen prijs zullen winnen. Uitgevoerde opdrachten mogen via mail naar mij gestuurd worden (secretaris@guso.be) of via messenger naar onze eigen facebookpagina (facebook.com/GentsUniversitairSymfonischOrkest). Dat de beste mogen winnen!

De opdrachten van deze week zijn…

  1. Neem een foto van jezelf met je GUSO-pull aan;
  2. Speel je meest juicy balkonserenade en stuur ons het filmpje op;
  3. Uit welk muziekstuk komt volgende partituursnipper?

Spelletjes tegen de verveling

Deze week geef ik jullie volgende tekening mee, de bedoeling is om hem op een zo origineel mogelijke manier af te werken (met de hand, paint, photoshop…)! Omdat het in tijden zoals deze oké is om weer wat kinds te worden. En omdat het wetenschappelijk bewezen is dat tekenen ontspannend werkt. En omdat we nu toch zeeën van tijd hebben. Afgewerkte tekeningen mag je me opsturen via mail (secretaris@guso.be)! De mooiste parels krijgen een plaatsje in de GUSO facebookgroep 😉 .

Stay safe, liefste GUSO’ers, en maak je niet teveel zorgen. Voor je het weet is deze gekte voorbij en is alles weer zoals voorheen! Zorg goed voor jezelf en elkaar, want samen staan we sterk!

Groetjes van jullie secretaris,
Mariska


Geplaatst

in

door

Tags: