GUSO-leesvoer voor in de paasvakantie!

Lente. De tijd van kleurrijke bloemetjes die overal verschijnen, schuchtere zonnestraaltjes die het eerste rood op onze neusjes toveren en ook van Pasen … de dag waarop we ons allemaal een chocolade-indigestie eten.

De Germanen vierden met Pasen het einde van de winter – verpersoonlijkt in de lentegodin Ostara.

Als je geen zin hebt om geschiedkundige feiten te leren in de vakantie, stel ik voor dat je je tanden zet in de muziek. We zitten in de laatste rechte lijn voor de stage. Omdat we met z’n 350 zullen zijn, is er weinig mogelijkheid voor partiële repetities zoals we die tijdens GUSO-stages gewoon zijn. Zorg er dus zeker voor dat je individueel goed voorbereid aan de stage kan beginnen.

Neem Brahms, Sibelius en Henderickx deze vakantie zorgvuldig onder de loep, dan wordt de volgende repetitie vast en zeker een eitje!

Het duurste paasei ter wereld is er eentje gemaakt door juwelier Peter Carl Fabergé

In 2007 veilde Fabergé een eitje voor 12,5 miljoen euro. De reis naar Toscane zal niet zó duur worden, maar we gaan toch een tombola organiseren om de kosten wat te drukken. Heb jij thuis nog iets liggen dat ideaal is als tombola-prijs? Goed! Meebrengen die handel! (bij vragen, opmerkingen… mail naar natasja@guso.be)

Om jullie voor te bereiden op het paaseitjes rapen, organiseert ons reisbestuur tijdens de vakantie ook een heuse tombola-prijzen-zoektocht in Gent. Heb jij zin om mee op zoek te gaan naar prijzen én ondertussen je paaseitjes-zoek-skills wat op te frissen? Houd dan zeker de GUSO-Facebookpagina in de gaten. Time and place van de grote zoektocht worden daar meegedeeld.

Zonder paashaas geen eieren…

… zonder bestuur geen GUSO! Zoals jullie allemaal wel weten komt er bij een orkest heel wat meer kijken dan muziek alleen. Daarom heeft het GUSO een bestuur vol GUSO’ers die zich voor en achter de schermen inzetten om het orkest draaiende te houden. Net zoals een niet-gevonden paasei dat te lang in de zon ligt, durven bestuursleden op het einde van hun studies ook wel eens als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Daarom zijn we op zoek naar GUSO’ers die volgend jaar mee in het bestuur willen stappen. Een korte omschrijving van alle functies vind je op de website (of in de instapbrochure). Voor elk talent is er wel een functie te vinden!

Interesse? Twijfel? Duizend (of één) vragen? Mail snel naar tuur@guso.be. Tuur (en het huidige bestuur) staat voor jullie klaar!

Vroeger werden de eieren in de grond gestopt. Men meende dat de aarde dan wat vruchtbaarder zou worden.

Ook vruchtbaar was onze democratische stemming in verband met het Belgisch concert vóór onze reis naar Toscane. De meerderheid heeft beslist: WIJ ZULLEN OP 18 JULI IN HET CONCERTGEBOUW VAN BRUGGE EEN CONCERT SPELEN! HOERA!!! Meer informatie over tickets volgt later.

Om van onze reis naar Italië een vruchtbare reis te maken, is het belangrijk dat je met de juiste mensen op de kamer slaapt (te dicht bij een ronkende beer liggen, kan voor een paashaasje nefaste gevolgen hebben). Nog niet opgegeven met wie je graag samenhokt? Natasja en Louise horen graag met wie jij tijdens de reis op de kamer wilt liggen. Mail snel naar louise@guso.be en geef de naam van je favoriete roomies op!

Het wereldrecord paaseieren rapen werd in 2012 verbroken in Brussel. 505.000 eieren werden door 5500 kinderen en hun ouders in een mum van tijd gevonden.

Zo’n zoektocht klinkt als één groot feest, mét een beetje lichaamsbeweging er in, net zoals onze kotrolling eigenlijk! Tijdens de kotrolling, ook wel kotfeestjeswandeling, zullen we op één avond  naar 4 à 5 verschillende kotfeestjes van GUSO’ers gaan. Pret en een massa nieuwe GUSO-anekdotes verzekerd!

De kotrolling gaat door op dinsdag 18 april! Dat is wordt een serieuze vijg na Pasen (want ja, het vasten is dan eindelijk gedaan eh!)

  • Heb jij zin om een feestje op je kot te organiseren én heb jij al een mega cool idee om dat feestje een speciale twist te geven? Mail dan snel naar animatie@guso.be
  • Heb jij een kot, maar ben je nog op zoek naar mede-organisatoren? Mail dan ook maar snel naar animatie@guso.be. Team animatie zoekt graag een partner-in-crime voor jou!
  • Geen zin om te organiseren, maar wel om deel te nemen aan de kotrolling? Mail naar animatie@guso.be en schrijf je in!

Het grootste chocolde-ei ter wereld werd gemaakt in Argentinië en woog 7500 kg.

De grootste GUSO-stage ooit (met maar liefst 350 muzikanten) zal plaatsvinden in het weekend na Pasen, maar dat wisten jullie al!

Heb je woensdag de stagebrief gemist of ben je hem ondertussen al weer kwijt? Geen probleem! Je kan de stagebrief onderaan deze brief vinden.

Zo lieve GUSO’ers, dat lijkt mij voorlopig wel genoeg GUSO-pret om de hele vakantie mee door te komen. Succes met studeren, musiceren en paaseitjes oppeuzelen! Ik zie jullie graag terug na de vakantie!

 

Met muzikale groeten,

jullie secretaris, Karen.

 

STAGEBRIEF SPA & MALMEDY: ‘Het jaar 1817’

Lieve GUSO’ers

1817, het jaar waarin Jane Austin haar laatste levensadem uitblies terwijl Willem III net het tegenovergestelde deed. Ik hoor je al denken ‘Karen, dit is onnuttige informatie want ik studeer geen taal-en letterkunde en ook geen geschiedenis!’. Wel, wat dacht je dan van 1817, het jaar waarin Karl Friedrich Christian Ludwig Freiherr Drais von Sauerbronn de eerste tweewieler demonstreerde. Een tweewieler is een fiets. Aangezien we allemaal fervente fietsers zijn, kan je al niet meer zeggen dat dit voor jou geen relevante informatie is. En er is nog meer. 1817, exact 200 jaar geleden, het jaar van de plechtige opening van de Universiteit Gent! Hoera! (Zonder het jaar 1817 hadden we nu allemaal in Leuven gezeten!) Voor onze viering van deze heugelijke gebeurtenis moet er nog stevig gerepeteerd worden. We doen dit op stage samen met al onze collega-muzikanten uit Gent en Luik.

“Seg Karen, wanneer mogen wij met al die leuke mensen op weekend?”

Vrijdag 21 tot en met zondag 23 april.

De repetitie begint vrijdag om 20u in Spa. De laatste repetitie stopt zondag om 16u15 in Malmedy. We voorzien daarna nog een beetje opruimtijd en gaan dan weer allemaal samen naar Gent.

“Ok Karen, klinkt al goed. Maar waar gaan wij met al die leuke mensen eigenlijk naartoe?”

Omdat we met zo veel mensen samen zijn en veel plaats nodig hebben, zijn er twee locaties voorzien:

We zullen slapen in Spa in Domaine de Mambaye: Route de Barisart, 4200 Spa.

Repeteren doen we in Malmedy in de Salle de la Fraternité: Place de la Fraternity 2, 4960 Malmedy.

“Amai, d’Ardennen? Dat is wel ver eh! Hoe gaan wij daar geraken?”

Met de trein en de bus natuurlijk. We vertrekken gezamenlijk met de trein vanuit Station Gent Sint-Pieters. We verzamelen vrijdag om 16u10 vooraan in het station. De trein vertrekt om 16u24 richting Spa .

Zorg dat je zeker deze trein haalt, in groep is het altijd leuker (en gemakkelijker omdat er iemand de weg wijst). Iedereen zorgt voor zijn eigen treinticket naar Spa (Go-pass is altijd de goedkoopste optie).

De oplettende muzikant heeft reeds opgemerkt dat Spa en Malmedy niet op wandelafstand van elkaar liggen. Er wordt vervoer voorzien om ons tijdens de stage van de ene naar de andere plaats te brengen.

“Waaauw! Maar Karen, is die stage eigenlijk gratis en voor niets?“

Nee, helaas niet. Maar voor 50 euro zorgen wij voor een weekend vol muziek, eten en dikke sfeer! Schrijf de 50 euro zo snel mogelijk over op rekeningnummer BE59 9731 6445 3026 met vermelding van je Voornaam + Naam + GUSO.

“Ja, dat ga ik nu direct doen Karen, want met de app  op mijn gsm is dat super eenvoudig en snel!”

“Het openbaar vervoer in Wallonië, dat is altijd een beetje een avontuur eh. Vertel eens Karen, moet ik dan ook mijn zaklamp, vuurstick, geitenwollen sokken en een tent meebrengen?”

Nee hoor! Er zal voor iedereen een warm bedje voorzien zijn. Volgende dingen mag je wel zeker niet vergeten:

  • Je instrument + PARTITUREN!
  • Een lunchpakket voor vrijdagavond
  • Treinticket
  • Verkleedkleren
  • The usual: toiletgerief, pyjama, ondergoed en kousen, een knuffelbeertje, je GUSO-trui…

“Verkleedkleren? Wordt dat daar een themafeestje ofwa?”

Uiteraard zullen we (net zoals op elke stage) een stevig feestje bouwen. Je verkleden is essentieel! Het thema is ‘Het jaar 1817’. Lekker breed, lekker veel vrijheid om eens iets super origineel en creatiefs te doen! Inspiratie vind je op het wereldwijde web en bij je over over over over over overgrootouders…

“Allright Karen, voor jou ga ik eens echt het onderste uit de kast halen voor die 1817’s outfit! Maar wat als ik door al dat stof van in 1817 een astma-aanval of vieze ziekte krijg en plots niet meer mee kan gaan?”

In geval van nood (te laat, verdwaald, ziek, vragen) kan je altijd bellen naar Hannah of Esther. Zowel voor als tijdens het weekend houden zij hun telefoon bij de hand.

Hannah: 0473 46 30 11

Esther: 0477 21 94 63

“Awel Karen, dat klinkt echt kei show! (lees: vree wijs, mega tof, echt wel nice enzo). Tot dan! “

Dat wordt het zeker! Ik zie jullie allemaal in het jaar 1817, GUSO’ers! Ik kijk er al naar uit!!!

Muzikale groeten en vele dikke kusjes

jullie secretaris, Karen.


Geplaatst

in

door

Tags: