GUSO speelt mooi weer

De ene storm is het land nog niet uit, of de volgende is al aangekondigd. Nu de Brexit definitief is, ziet het ernaar uit dat de Engelsen geen moeite meer doen om de wind tegen te houden… Maar niet getreurd, zolang het dak van de therminal er niet afwaait, gaat het GUSO gewoon door! Al mag de wind wel eens stoppen met bomen voor treinen gooien…

Ook volgende woensdag worden jullie dus om 19u15 verwacht in onze geliefde therminal. Bij het binnenkomen mag je meteen je nieuwe partituren oppikken, want de partituurmeester liet me weten dat de liederen van Gershwin zijn gearriveerd 😉 ! Zodoende is het programma voor volgende repetitie als volgt:

  • 19u30: Tsjaikovski – Doorloop
  • 20u10: Gershwin – Zichtlezing
  • 21u00: Bert Joris – Volledig

Ben je wat later door al die tegenwind of geraak je er niet omdat je je kamer moet leeghozen? Geef dan zeker een seintje aan Robin (vice@guso.be) en je aanvoerder!

Vervolgens is het donderdag tijd voor de langverwachte ensembleactiviteit, georganiseerd door jullie eigen animatieteam! De link naar het facebookevenement vind je nog eens hier. Deze keer geen louche man met een bril, wel een gezellige gezelschapspellenavond in ons stamcafé. Iedereen is daarom welkom in Cafe De Ploeg om 20u, eigen gezelschapsspelletjes mogen zeker mee genomen worden! Monopoly op eigen risico.

Iets verder in de toekomst, maar daarom niet minder belangrijk, is er de veel besproken zomerreis! De mailingsgesprekken worden langer, de plannen worden concreter, en het reisbestuur zou graag weten wie er allemaal mee gaat op dit avontuur. Vul daarom zo snel mogelijk het inschrijvingsformulier in, en begin maar alvast te dromen van de Stad van de Honderd Torens 😉 .

Verder is het GUSO nog steeds op zoek, naar…

een titel voor de concertreeks! Het Capitole uitverkopen doet zelfs het GUSO niet zomaar, en daarom zijn we nog steeds op zoek naar een pakkende titel! Ideetje? Dan mag je altijd een mailtje sturen naar pr@guso.be.

geïnteresseerden voor GUSET! Dit is het dochtertje van het GUSO, een kwintet opgebouwd uit onze eigen muzikanten. Samen studeren ze een repertoire in van kamermuziek, en brengen dit vervolgens op universitaire plechtigheden en recepties. Meer info vind je hier, en twijfel zeker niet om iemand van het bestuur of GUSET zelf aan te spreken als je met vragen zit of wel interesse hebt om mee te spelen!

en een hoornist(e) om de kopersectie te vervolledigen! Je hebt het vast al gehoord, maar in dit programma spelen de kopers een belangrijke rol. Het zou daarom zeer jammer zijn moesten de hoorns het met hun drieën zien te redden, dus als jij iemand kent die het wel zou zien zitten om het GUSO nóg luider te doen klinken, mag je dit altijd laten weten aan Robin (vice@guso.be)!

Nog eventjes ter herhaling:

  • Volgende week nieuwe partituren!
  • Donderdag gezelschapsspelletjes @ Cafe De Ploeg om 20u;
  • maak het reisbestuur blij en vul eventjes dit formulier in;
  • en verder zoekt het GUSO nog een hoornist(e), een concerttitel en geïnteresseerde muzikanten voor GUSET.

Dan zie ik jullie op de volgende repetitie!

Mariska

PS:  Vragen/opmerkingen/bedenkingen/suggesties…? Stuur ze allemaal door naar het bestuur via onze virtuele ideeëndoos.


Geplaatst

in

door

Tags: