GUSO zoekt titel!

Liefste GUSO-ers, dank aan iedereen om de repetitie woensdag zo vlot te laten verlopen. Ik vond het enorm fijn om iedereen terug te zien, zelfs al heb ik van mijn hoekje van de therminal een verrekijker nodig om de bassen nog te zien. Om concert te spelen zoeken we natuurlijk een titel, dus daarom ben ik zelf aan de slag gegaan met wat voorstellen voor titelnamen…

“Dvorak op ’t gemak!”
Volgende week een nieuwe repetitie, dus tijd om te beginnen oefenen! Beluister zeker het stuk met je partituur bij de hand om de muziek wat beter te leren kennen. Meer concreet oefenen we woensdag:

 • 19h30 Dvorak 8, deel 1 van het begin tot aan ‘F’
 • 20h15 Dvorak 8, deel 3, lezing
 • 21h00 Adagio Janacek, lezing

“GUSO-ting in een concert!” (Snap je?)
Hierboven zag je plots de vreemde eend “Janacek”. Na lang overleg is het programma wat gewijzigd. Mia Vlast van Smetana is geschrapt, en in de plaats daarvan zullen we de Ouverture van Janacek spelen! Dit is om het programma in te korten, zodat we 2 concerten op 1 avond kunnen spelen in de Bijloke. Het hele orkest krijgt zo de kans om in die magnifieke zaal te concerteren. Meer info over hoe deze concerten concreet zullen verlopen volgt nog, maar het programma wordt dus:

 • Dvorak – Symfonie nr. 8 in G
 • Janacek – Adagio, JW 6/5

Dit programma duurt ongeveer 45 minuten samen, waardoor we dus kortere concerten kunnen spelen. Partituren verschijnen binnenkort in jouw mailbox en op de website!

De concerten gaan nog steeds door op 26 en 27 november en 1 december, en de stage is van 30 oktober tot 2 november. Als je het vorige week nog niet had opgeschreven is nu het moment!

“Fluwelen Revolutie met Mondmaskers”
Het is tijd voor de wekelijkse corona-update! Het is nog steeds heel belangrijk om het corona-protocol op te volgen, dit vind je op de site en op Facebook. Kan je er niet bij zijn op repetitie? Laat het dan zeker 24 uur op voorhand aan Robin weten. Zo kunnen we steeds de Trechterzaal zo goed mogelijk vullen. Anders verwachten we je om 19u15 in de Therminal!

“Praagse Herfst” (Want Praagse Lente klopt niet echt nu…)
De dagen worden korter, de lucht wordt kouder, jaja: het is herfst. Belangrijk in de herfst is dat je genoeg water drinkt! Als je water wilt drinken op de repetitie, moet je zelf een drinkbus meenemen. Ook je eigen pupiter (en potlood) zijn essentieel! We willen zo weinig materiaal delen voor iedereens veiligheid. Aan de koperblazers onder ons wordt ook gevraagd om je eigen condens op te ruimen met een doek.

“De cypressen huilen voor onze bezetting” (Dvorak en cypressen is een heel ding)
We zitten met plaatsproblemen, maar toch zoeken we nog wat extra instrumenten om onze bezetting te vervolledigen! Ken jij iemand die hoorn of fagot speelt? Smeek ze dan alsjeblieft om mee te spelen bij het GUSO, want Lucas en Marie kunnen echt wel wat vriendjes gebruiken.

Dit zijn dus cypressen voor de onwetenden onder ons, en iedereen beschrijft ze altijd als “huilend”. Ik zie het niet echt, maar de persoon die mij de meest entertainende uitleg geeft krijgt een pint van mij!

“Titels bedenken is moeilijk”
Dat was het dan ongeveer voor deze nieuwsbrief! Hier nog de hoofdpunten opgesomd.

 • We zoeken een titel! Zo kunnen we snel promo beginnen maken. Bij ideeën voor een titel kan je altijd iemand van het bestuur een berichtje sturen. Alle voorstellen zijn welkom!
 • Janacek vervangt Smetana in het programma.
 • Leef steeds het coronaprotocol na, wissel ook niet te veel materiaal uit.
 • Fagot en hoorn gezocht!
 • We kunnen beginnen oefenen! Deze week vooral deel I van Dvorak bekijken tot de letter I.
 • Drink genoeg water!

Wout Out


Geplaatst

in

door

Tags: