Held (m/v) gezocht!

Alle superhelden en heldinnen van het GUSO, verenigt u, want de komende weken bundelen we al onze krachten om te werken aan, te studeren op, te repeteren voor en te filosoferen over …. onze najaarsproductie ***tromgeroffel***
‘Onvoltooid Verlangen’!

Dé passage

“Elke week vind je in de nieuwsbrief enkele passages waarop we de volgende repetitie zullen werken. Wanneer je deze consequent onder de loep neemt heb je op het einde van de productie alles netjes onder de knie. Indien jouw partij op die plek niet zo veel om handen heeft, is het uiteraard niet verboden de voorafgaande of daaropvolgende passages alvast aan te pakken… meestal zal dé passage nadien namelijk in de bredere context worden geplaatst.” Aldus onze dirigent.

Voor zij de zich bij het horen van deze loodzware voorbereidingstaak onmiddellijk in algemeen klaaggezang storten wegens te druk, te weinig tijd of zware ziekte: het is even zinvol om op de trein je partij te lezen met je noten in de hand, of slechts 1 maal traag alles door te nemen met de juiste ademhalingen of vingerzettingen. Uw vooruitgang zal enorm zijn, dat beloven we u op een schoon plateautje met thee en koekskes.

De onder te loep te nemen passages zijn deze week de volgende:

  • Schubert – deel 2 – Andante con moto – letter ‘B’ en ‘E’

Peanuts 🙂

 

Voer voor discussie

Hoewel we jullie al te opdringerige musicologische kennis wil besparen, stellen we evenwel de volgende open vraag, waarrond menig debat zal gevoerd worden!

De Onvoltooide, is dat nu Schuberts 7de of 8ste symfonie? Moet de datum van de eerste uitvoering de volgorde bepalen of moet de periode van componeren de doorslag geven?

Misschien vindt u een onvoltooid antwoord en menig andere vragen in de volgende nieuwsbrief…

 

Zoals het klokje thuis tikt

Uiteraard zal iedereen zijn zin voor verantwoordelijkheid laten spreken en volgende repetitie om 19u15 in de Therminal zijn, om nog snel een babbeltje te slaan, wat pupiters open te vouwen en stipt om 19u28 te stemmen.

  • om 19u30 gaan we aan de slag met Schubert
  • om 21u wordt er gewerkt aan Rachmaninov en Moessorgski
  • Indien we op tijd kunnen beginnen: 22u bar-time!

De kopers hebben iets langer de tijd om zich te douchen en hun stoute schoenen aan te doen: zij hoeven slechts om 21u paraat te staan. OPGEPAST: hoorns worden deze productie weer bij de houten gerekend, jullie repetitie begint dus al om 19u30!

 

Orkest zkt…

… Bastuba + trombone!
Het gaat wel degelijk over het GUSO, dus hoor rond bij koperminnend Vlaanderen of iemand onze vicevoorzitter uit de nood wil helpen.

 

Boven de doopvont

Nu de audities achter de rug zijn kan het officiële GUSO-jaar geopend worden. Dat gaat traditioneel gepaard met een glaasje bubbels en… De Peter- en Meter-avond!
Iedereen blijft dus best nog even plakken na de repetitie, want onze nieuwelingen worden woensdagavond naar goede gewoonte “ingewijd” en krijgen een oudgediende beschermheer/vrouw als beloning.

 

Geplaatst

in

door

Tags: