New Year, New Me!

Dag allerliefste GUSO-ers! Het was deze week exact 6 maanden geleden sinds onze laatste repetitie. Goed nieuws: eindelijk kunnen de tranen stoppen want woensdag kunnen we elkaar weer allemaal terugzien! In deze nieuwsbrief heel veel informatie over onze nieuwe start. Tijd om met jullie kersverse secretaris Wout dus wat voornemens te maken voor het nieuwe jaar!

Dit jaar ga ik … veilig zijn op repetitie.
Repeteren in tijden van corona is een hele klus, daarom hebben we een heel corona-protocol opgesteld. Het is belangrijk dat iedereen dit ook effectief volgt. Als je vragen zou hebben, kan je ze het beste richten naar ons corona-aanspreekpunt Robin. Hier in puntjes samengevat wat je allemaal moet weten voor de eerste repetitie.

  • Wanneer je de Therminal binnenkomt, moet je een trap nemen om naar onze geliefde Trechterzaal te gaan. Als je een strijker bent, neem je de trap bij de lift, dit is aan je rechterzijde bij de ingang. Als je meer houdt van blazen, neem je de trap na de toiletten, rechtdoor na de inkom.
  • Ook tijdens de pauze en na de repetitie neemt elk deel van het orkest deze eigen trap, om zo weinig mogelijk door elkaar te lopen.
  • Mondmaskers zijn verplicht in de Therminal. Tijdens de repetitie mogen ze wel afgezet worden, gezien iedereen dan op veilige afstand zit van elkaar.
  • Tijdens de pauze blijf je op je stoel zitten, om zo weinig mogelijk risicovol contact te hebben. Naar het toilet gaan mag natuurlijk wel, maar doe dit ook veilig.
  • Waterkraantjes mogen in de Therminal niet gebruikt worden, dus neem zeker een drinkbus mee om iets te kunnen drinken tussenin.
  • Neem je eigen pupiter mee. Dit is wel wat gesleur, maar we kunnen geen pupiters uitdelen via het GUSO. Tijd om wat armspieren te kweken!

Deze richtlijnen verschijnen ook nog op de Facebookpagina en op de website. Repeteren gaat anders zijn, maar we gaan er toch allemaal samen van genieten en er het beste van maken. Zoals steeds zien we jullie dus om 19u15 op jullie stoel!

Dit jaar ga ik … Dvořák spelen!
Het artistiek team heeft weer een spetterend programma samengesteld, met als hoogtepunt Dvořák 8! We duiken naar Tsjechië en we ontdekken daar:

Antonín Dvořák – Symfonie no. 8
Bedřich Smetana – Mla Vlast (Uit mijn vaderland in het Tsjechisch)
I. Vyšehrad
II. Vltava
III. Blaník

Geen Praagse Lente hier, maar een frisse herfstbries met prachtige muziek. Om al eens te luisteren kan je hier klikken om de opnames te beluisteren van Ivan Fisher met het Boedapest Festival Orkest.

Dit jaar ga ik … mijn partituren printen voor de eerste repetitie!
Het verbaast je misschien, maar ook dit semester hebben we weer partituren! Het is dan ook belangrijk dat je deze afdrukt oftewel print (maar niet afprint, heb ik mij laten vertellen) voor de eerste repetitie. Blazers kunnen hun partijen nu al hier terugvinden. Strijkers moeten nog even wachten tot de boogstreken er staan, deze zullen ten laatste maandagochtend verschijnen (op dezelfde pagina).

Dit jaar ga ik … knallen op het concert!
Wat zou het GUSO zijn zonder onze denderende concerten? Ook dit jaar gaan we de pannen van het dak spelen in de (vernieuwde) Bijloke en de Sint-Pauluskerk. Noteer dus zeker al voor de concerten 26 en 27 november in de Sint-Pauluskerk en 1 decemberin de Bijloke.
We moeten ons natuurlijk ook goed voorbereiden, dus we gaan op stage! Deze gaat door van 30 oktober tot en met 2 november in de Hoge Duin, velen van u welbekend. Meer hierover later!

Dit jaar ga ik … de bar missen 🙁
Als ex-team Animatie moet ik met pijn in het hart zeggen dat er tijdens de eerste repetities nog geen bar zal worden georganiseerd. Er wordt nagedacht over alternatieven, maar voorlopig is het plan om na de repetitie allemaal (veilig) de Therminal te verlaten. Natuurlijk mag je nog met vrienden in bubbels iets gaan drinken, maar als GUSO wordt er geen activiteit na de repetitie georganiseerd. Ik voel mij wel echt een alcoholieker wanneer ik besef hoeveel ik de GUSO-bar mis…

Gespot in Sicilië… Everything reminds me of de bar.
RIP onze kapotte piemelaftrekker
2016-2020

Zo! Dat was het zo ongeveer, dus hier is de korte samenvatting:

  • Repetitie nu woensdag om 19u15 yeeeeey!!!
  • Bekijk het coronaprotocol zeker goed!
  • Print die partituren zoals je ze nog nooit geprint hebt.
  • Vergeet niet te glimlachen!

Dat was het voor deze eerste nieuwsbrief, tot woensdag iedereen!
Wout Out


Geplaatst

in

door

Tags: