Over bomen en bloemen

Deze week gaat het GUSO op stap! We spelen eens niet in onze vertrouwde trechterzaal, maar verhuizen naar het Palmarium in de Plantentuin. Gelukkig is het GUSO ervaren in het verkennen van plantentuinen (<3 Botanischer Garten Hamburg).  Tijd dus om de bloemetjes buiten te zetten!

Repetitie op verplaatsing, dus zorg dat je niet onder de verkeerde boom staat te blaffen!

Volgende woensdag gaat de repetitie door in het Palmarium! Hiermee bedoelen we niet het exotische lemurenreservaat in Madagascar, maar wel een grote zaal gelegen in de Plantentuin van de Faculteit Wetenschappen. Om de zaal te bereiken, moet je via de poort aan de rand van het Citadelpark de Plantentuin binnengaan (hierzo). Daarna volg je gewoon de GUSO-bordjes tot aan het Palmarium. 

Ook deze week vragen we iedereen om er tegen 19u15 te zijn (en nieuwe locaties vinden is altijd risky, dus beter te vroeg dan te laat 😉 !). Om 19u25 klinkt het geluid van de gong, en om 19u28 stemmen we op de la van de klarinet.

Uiteindelijk zullen de vruchten de beloften der bloemen overtreffen, maar eerst moeten we toch nog wat oefenen

Belangrijk: trompetten, trombones en slagwerk doen pas mee na de pauze, dus moeten er maar tegen 20u50 zijn!
De planning ziet er verder uit als volgt:

 • 19:30
  Tchaikovsky Symfonie 4: deel 2 en 3 helemaal + deel 1 (‘I’ tot ‘R’)
 • 21:00
  Tchaikovsky Concerto: deel 3 (eerste 17 maten + ‘K’ tot einde)
  Symfonie 4: deel 4 (van begin tot ‘B’)
 • Onder voorbehoud: Moessorgski (‘A’ tot ‘M’)

Ben je wat later of moet je jammer genoeg de repetitie missen? Laat dit dan zeker weten aan vice Marie (vice@guso.be)!

Enthousiasme is een bloem die in weinig tuinen groeit, maar misschien wel te vinden is in het GUSO?

Het GUSO is op zoek! Eerst en vooral zoeken we nog steeds twee enthousiaste leden die het bestuur uit de nood willen helpen als sponsoring of reisbestuur. Een 80-koppig orkest in goede banen leiden is niet altijd zo simpel, en daarom is een voltallige bestuursgroep belangrijk voor de goede werking van het GUSO!
PR-sponsor is een functie met niet teveel werk, maar wel super belangrijk! Als PR-sponsor zorg je namelijk voor de fundraising van het GUSO: je werft sponsors aan om het orkest te ondersteunen, en staat in contact met organisaties die zouden willen samenwerken met het orkest op betalende basis om concertmogelijkheden uit te breiden.
Reisbestuur is dé bestuursfunctie voor wie van reizen houdt. Twee jaar geleden ging het GUSO op festivalreis in Italië, en hoe zot zou het zijn als we deze zomer nog eens zoiets konden doen?! Daarvoor hebben we echter wel iemand nodig als reisbestuur om accomodatie en transport te regelen.
Zie jij het wel zitten om een van deze twee postjes op je te nemen, of zou je wat meer info willen? Twijfel dan zeker niet om iemand van het bestuur aan te spreken!

Ten tweede zoeken we nieuwe sponsors! Ken jij wel een familielid, vriend(in), kennis, wildvreemde … die het zou zien zitten om het GUSO te sponsoren als geldelijke of natura sponsor? Laat zeker iets weten aan voorzitter Judith (voorzitter@guso.be) of vice Marie (vice@guso.be)!

Dan zouden we ook nog steeds enkele violen en cello’s kunnen gebruiken voor de auditoriumconcertjes op maandag 30 september (16u) en woensdag 2 oktober (15u30). Dat is sowieso super tof, 15 minuten werk, en je hebt er een auditorium aanbidders bij 😉 ! Dus niet twijfelen, gewoon doen! (En laat het eventjes weten op de Facebook poll)

Ten slotte zijn we nog steeds op zoek naar altviolen, contrabassen en een tuba om het orkest te komen versterken! Wel liefst levend…

Een muzikant zonder partituren, is zoals een boom zonder bladeren

Moest je nog geen partituren hebben, kun je ze hier vinden om af te printen. Vergeet ook zeker niet maatcijfers te zetten, dat scheelt alweer wat telwerk op de repetitie 😉

Plastic kan de boom in

Als laatste puntje herinner ik jullie er nog even aan dat er geen plastic bekers meer te verkrijgen zijn in de pauze, dus vergeet je eigen hervulbare waterfles niet!

Om te voorkomen dat we door de bomen het bos niet meer zien, hier nog een samenvatting:

 • Woensdag 2 oktober repetitie in het Palmarium –> via de poort aan het Citadelpark kom je de Plantentuin binnen, waarna je de bordjes volgt tot aan het Palmarium
 • Trompetten, trombones en slagwerk aanwezig na de pauze
 • Planning: Symfonie (deel 1 ‘I’ tot ‘R’, deel 2, deel 3, deel 4 begin tot ‘B’); Concerto (deel 3 eerste 17 maten en deel 3 ‘K’ tot einde); Moessorgski (‘A’ tot ‘M’)
 • Het GUSO zoekt nog twee bestuursleden (PR-sponsor en reisbestuur), nieuwe sponsors, violen en cello’s voor auditoriumconcertjes en altviolen, contrabassen en een tuba om het orkest te vervolledigen
 • Partituren om af te printen vind je hier, vergeet geen maatcijfers te zetten!
 • Hervulbare waterfles mee voor in de pauze!

Hiermee sluit ik de nieuwsbrief van deze week af, tot op de repetitie!

Mariska

PS: Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door spreekwoorden-gezegden.nl/natuur/

PSS: Vragen/opmerkingen/bedenkingen/suggesties…? Stuur ze allemaal door naar het bestuur via onze virtuele ideeëndoos.


Geplaatst

in

door

Tags: