Podcasts en Complottheorieën

Hele dagen repeteren, tussendoor lekkere maaltijden klaargemaakt door onze eigen koks, en elke avond een zot GUSO-feestje… Jammer genoeg viel deze paasvakantie ons stageweekend in het water. Maar voor wie toch een beetje de GUSO-sfeer in huis wil halen, is er nu de enige echte GusoPartyPodcast 😉 !

Eerst nog even een boodschap van algemeen nut: zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben, zullen de Gentse Feesten dit jaar niet doorgaan (*snif*). Dit betekent jammer genoeg ook dat ons concert op 19 juli wegvalt… Maar het bestuur maakt jullie de belofte dat we volgend jaar dan extra veel zullen feesten!

Ten tweede wil ik nog eventjes snel reclame maken voor Trooper! Zeer simpel: nu we toch allemaal van thuis uit shoppen, kun je gewoon naar de GusoTrooper-pagina surfen, en van daaruit je bestellingen doen op bol.com, coolblue, takeaway … Of nog simpeler: installeer de trooperbot, en elke keer dat je op een trooperwebsite komt, krijg je een melding met de vraag of je hierbij het GUSO niet wilt steunen. Een klikje maar en de GUSOkas wordt gespekt!

En voor wie hem nog niet beluisterde: Elise van team Animatie heeft woensdag een zalige GusoPartyPodcast gepost! En wie weet, misschien krijgen we volgende woensdag wel een vervolg!

Neen, het coronavirus is geen biowapen…

Waarschijnlijk ben je ze al tegengekomen: op sociale media zie je regelmatig complottheorieën opduiken over vanalles en nogwat. En ja hoor, ook over covid-19 doen er een heleboel de ronde, de een nog zotter dan de andere…

Zo werd er beweerd dat het nieuwe coronavirus een kunstmatig virus was, dat werd ontworpen in onderzoekslaboratoria in Wuhan. De experimenten liepen echter uit de hand, en zo ontsnapte het virus naar buiten toe. Met deze pandemie als gevolg.

Of wat dacht je van deze: covid-19 is een biowapen, ontwikkeld door de Chinese overheid om de opstanden in Hongkong tegen te houden. De overheid besloot echter dat het wapen te gevaarlijk was en riep de plannen een halt toe. Een corrupte medewerken van het laboratorium was het hier niet mee eens, en liet het virus los op een markt in Wuhan. Oeps…

En natuurlijk zijn er mensen die geloven dat het allemaal de schuld is van 5G, of dat de hele pandemie een strategie is om de Amerikaanse bevolking uit te dunnen. Wie weet, misschien is het wel allemaal de schuld van aliens: parasieten die onze planeet willen overnemen, maar daarvoor moeten ze wel eerst de menselijke bevolking verzwakken met een viruswapen, zodat ze daarna zonder problemen onze lichamen kunnen overnemen. Wat mensen toch niet allemaal verzinnen hè.

Zotte voorzitters op de BBQ

Zoals onze voorzitter Sofie mooi verwoord heeft: jullie zitten zich te vervelen thuis, worden moe van al moeders gezaag, en zitten urenlang op sociale media jullie vrienden te taggen in memes die helemaal niet grappig meer zijn. Tijd voor wat afleiding dus!

Diegenen die al langer in het GUSO zitten, kennen het volgende concept zeker: als wij als leden erin slagen om de likes op de GUSO-facebookpagina op te trekken tot een bepaald aantal, moet de voorzitter als tegenprestatie een opdracht uitvoeren op de jaarlijkse bbq! En dit jaar hebben we niet één, maar twee voorzitters! Des te meer reden om hard ons best te doen 😉 !

Daarom krijgen jullie van ons de volgende coronachallenge:

Als de GUSO-pagina voor de bbq meer dan 3000 likes haalt, doen onze voorzitters Judith en Sofie een tegenprestatie. En die tegenprestatie mogen jullie verzinnen! Ideeën mag je altijd doorsturen via deze form!

Momenteel zitten we aan 2784, dus nodig al je facebookvrienden uit om de pagina te liken, want we hebben er wel nog een aantal te gaan!

Zo, dan heb ik wel weer genoeg gezeverd voor deze week 😉
Volgende week = quiztime!

Groetjes!
Mariska


Geplaatst

in

door

Tags: