Praag – De Gouden Stad

Nu de audities achter de rug zijn en alle vakantieverhalen verteld, kan het semester echt van start gaan! Aan nieuwe leden: welkom bij het GUSO! Met deze nieuwsbrief breng ik jullie elk weekend op de hoogte van wat er zoal speelt. Deze week gaat dit gepaard met weetjes over Tsjechië, om jullie alvast warm te maken voor onze zomerreis!

Wist je dat…
… Praag wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa? Bovendien staat het historische centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook het GUSO doet aan goede voornemens. Origineel zijn we echter niet, want deze zijn elk semester hetzelfde 😉 . Ook deze keer vragen we jullie om elke repetitie op tijd aanwezig te zijn: om 19u15 zetten we samen de zaal klaar, om 19u25 is het tijd om plaats te nemen (mét gongsignaal) en om 19u28 stemmen we op de la van de hobo. Ben je wat later of kun je niet komen? Verwittig tijdig je aanvoerder èn onze kersverse voorzitter Robin (vice@guso.be)!

Wist je dat…
… het grootste kasteel ter wereld zich in Praag bevindt? Met een oppervlakte van wel 70 000 vierkante meter veroverde de Praagse Burcht zich een plaats in het Guinness Book of Records.

Vorige woensdag was de opwarming, volgende repetitie beginnen we aan het echte repeteerwerk! De planning is als volgt:

  • 19u30: Tsjaikovski – Deel 4 en 5
  • 21u00: Bert Joris – Dangerous Liaison

PS: wie nog geen partituren heeft (of ze nu al kwijt is –> boze blik van de partituurmeester), kan deze altijd terugvinden op de website (guso.be/partituren)!

PSS: binnenkort ontvangen jullie nieuwe partituren, want de liederen van Gershwin die we met Lady Linn zullen brengen zijn gekend! De winnaars zijn “Summertime”, “Girl crazy/I’ve got rhythm” en “The man I love”.

Wist je dat…
… Tsjechen de gewoonte hebben om een karper te kopen tijdens de kerstdagen, en deze vervolgens in hun badkuip te houden? Ze geloven dat deze vissen geluk brengen.

Heb je er stiekem altijd al van gedroomd om een influencer te zijn? Of kriebelt het gewoon af en toe om dé perfecte instagram te posten? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat om de social media van het GUSO te verzorgen dit semester! Als je interesse hebt, of als je gewoon eens wilt horen wat dit precies inhoudt, mag je altijd iemand van het bestuur aanspreken!

Wist je dat…
… het suikerklontje een Tsjechische uitvinding is? Het werd in 1843 uitgevonden in de stad Dačice. Daar zijn ze zelf maar al te trots op, en je vindt er een tentoonstelling en een monument in de vorm van een witte kubus op een sokkel.

Verder heb ik enkele korte maar niet onbelangrijke mededelingen voor u klaarstaan:

Een nieuw concertprogramma betekent onvermijdelijk de nood aan een nieuwe titel! Heb jij een idee? Aarzel dan zeker niet om een mailtje te sturen naar onze PR (pr@guso.be)!

Uiteraard kan het GUSO niet zonder vrienden of sponsors! Kandidaten mogen altijd doorverwezen worden naar Linde (linde@guso.be), meer uitleg over beiden vind je op de website! Als je iemand kent die een bedrijf heeft, mag je die persoon ook altijd overhalen om het GUSO te sponsoren!

Benieuwd wat onze cupido-voorzitter allemaal aan het zwanzen was over Trooper en gratis drank (n.v.d.r. als je €5 voor het GUSO verdient via Trooper)? Meer uitleg vind je hier 😉 !

Logistiek liet me weten dat er nog steeds keukenhanddoeken rondslingeren in het materiaalkot. Kom na de repetitie zeker eens kijken of de jouwe er tussen hangt!

Wist je dat…
… bier de nationale drank is in Tsjechië? Gemiddeld drinken de Tsjechen zo’n 170 liter bier per jaar. Bovendien is bier in een café vaak goedkoper dan water. De perfecte reislocatie voor het GUSO dus 😉 .

Een korte herhaling:

  • Goede voornemen: elke woensdag om 19u15 aanwezig in de therminal!
  • Vice Robin verwittigen als je te laat bent of niet kan komen (vice@guso.be)
  • Wie o wie neemt er de social media van het GUSO over?
  • PR zoekt een concertitel, vrienden en sponsors; voorzitter zoekt geld via Trooper; logistiek zoekt handdoekeigenaars!

Hezký víkend!

Mariska

PS:  Vragen/opmerkingen/bedenkingen/suggesties…? Stuur ze allemaal door naar het bestuur via onze virtuele ideeëndoos.


Geplaatst

in

door

Tags: