Regen na zonneschijn… de leegte na GUSO-stage…

Een bedankje om het eerste gaatje te vullen …

Het bestuur dankt iedereen voor de onvergetelijke stage, de inzet die geleverd werd niet enkel tijdens de repetities, maar ook daarnaast was. Het is heerlijk te zien dat het orkest blijft groeien in ledenaantal, enthousiasme, sfeer, kwaliteit en romances. Hopelijk hebben jullie er van genoten en een aantal onvergetelijke herinneringen verzamelt!

xxx

Leuk eens je partituur op…

Uiteraard is jullie partituur al een mooi kleurboek, hoe kan dat ook anders met al die mollen en kruisen die een kleurtje moeten krijgen! Ik daag jullie allemaal uit om de vrolijke passages te vinden in de zeer kleurrijke 5e symfonie. Als je die passages gelokaliseerd hebt, mag je er van mij een mooie smiley bij tekenen. Vanaf nu gaan we dan allemaal op die plekjes glimlachen tijdens het spelen!

14581321_10154727979464260_4439632530864249221_n

Als dat geen leegtes opvult weet ik het ook niet meer.

Voor woensdag krijgen jullie van de aanvoerders nog specifiek te oefenen passages via e-mail.

Het programma ziet er uit als volgt:

  • 19.30u: stemmen, opgewarmd en ingespeeld klaar voor de repetitie

We doen aan herstel, versterking of training van ongeveer 12 zwakke plekken over de hele symfonie. Steven selecteert de passages op basis van de opname en ook de aanvoerders mogen mee passages aanwijzen die voor hun sectie nog lastig zijn. Als je zelf verzoekjes hebt van moeilijke passages mag je die zeker doorsturen naar je aanvoerder!

  • 20.30u: Pauze en opstelling audio en video
  • 20.50u: Bijgestuurde 2e doorloop, tutti e tutto!

Leegte van portefeuilles, volheid van zalen: we like!

Vanaf woensdag zullen de tickets (in real life, op papier) beschikbaar zijn.

Voor de nieuwtjes onder ons: je mag zoveel tickets als je kan verkopen mee naar huis nemen en dan verkopen aan je familie/vrienden/sympathisanten/buren/toevallige passanten in je leven… Het geld van de tickets bezorg je voor de concerten aan Natasja. Mocht je toch nog tickets over hebben, dan moet je niet je kat sturen (je hamster ook niet)…  Je bezorgt die gewoon voor de concerten terug aan Natasja.

Smijt al jullie charmes in de strijd om zoveel mogelijk tickets te verkopen! De 3 secties die gemiddeld per persoon het meeste tickets verkopen, krijgen een suuuuuper leuke prijs!

(Zwarte) gaten kan je plakken…

En dat gaan we woensdag dan ook gezamenlijk doen. We maken een heuse plaktocht door Gent om onze gloednieuwe Mahler 5-affiche te verspreiden! Het kan wel eens gebeuren dat we tijdens die tocht een cafeetje (of 10) tegenkomen. Zorg er dus zeker voor dat je geen plannen maakt voor na de repetitie. Bewijs van hoe leuk GUSO-plaktochten kunnen zijn, kan de goed getrainde scroller in onze Facebook groep vinden.

Een gat in je muziekcollectie?

No problemo! Iedereen kan, op relatief legale manier, de opname van het Philadelphia Orchestra (o.l.v. Nézet-Séguin) beluisteren via deze website. We zouden namelijk niet graag hebben dat al onze muzikanten de gaten in het Belgisch gevangeniswezen gaan opvullen, als die er al zijn…  De logingegevens zijn als volgt:

Login: tuur@guso.be

Wachtwoord: Gusoisleuk1

Ik verwijs jullie ook graag door naar Spotify. Als je dit programma nog niet hebt, raad ik aan om Spotify het gat in je app-collectie te laten opvullen. De link naar de juiste opname vind je hier!

 

Zo liefste GUSOers, hopelijk hebben deze leuke vooruitzichten het zwarte gat een beetje bestreden. Woensdag kan je weer in real life de GUSO liefde voelen! <3 Tot dan!

Met muzikale groet,

jullie secretaris, Karen


Geplaatst

in

door

Tags: