Stayin’ inside

Fieuw, onze eerste quarantaineweek zit erop! Nog zo slecht niet, toch? Ik heb alleszins een heleboel nieuwe hobby’s ontdekt, hopelijk slaat bij jullie de verveling ook nog niet toe! En anders vind je hieronder weer een hoop tips en opdrachten, ik hoop dat jullie er iets aan hebben 😉 .

Wellicht hebben jullie allen het nieuws van gisteren ook gehoord: de maatregelen worden al zeker verlengd tot het einde van de paasvakantie. Jammer genoeg betekent dit dat het repetitieweekend – waar we allemaal zo naar uitkeken – niet zal kunnen doorgaan. Een concert spelen eind april wordt bijgevolg helemaal niet meer zo voor de hand liggend, aangezien we nu zitten met een beperkte repetitietijd, een promoplan dat in het water valt en de onzekere toekomst over het al dan niet nog langer verlengen van de maatregelen… Wij wachten nog even op nieuwe informatie vanuit de Capitole zelf, volgen de situatie op de voet en houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte!

Best of memes

Omdat lachen beter is dan wenen. En gezonder. En minder vermoeiend.

Coronavirus-safe pickup lines

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het bestaat. Zelfs cheesy pickup lines die geïnspireerd zijn op het coronavirus. Of ze überhaupt zouden werken, is een ander paar mouwen…
Met dank aan Wout van Animatie voor de inspiratie 😉

 • Can’t spell quarantine without u r a q t e
 • Zin om minder dan 2 meter afstand te bewaren?
 • IDK if it’s you or the corona virus, but something is seriously taking my breath away
 • Zijt gij corona? Want als ik u had zou ik 2 weken in bed blijven.
 • Are you the pandemic? Cause you have my heart in lockdown.
 • Ik heb 12 rollen wc-papier

Tips & tricks

Deze week: spelletjes à volonté!

 • Met de app Houseparty kan je vrienden uitdagen voor een trivia-quiz, terwijl jullie videochatten! Of wat dacht je van een spelletje Heads up of Chips&Guac? Getest en goedgekeurd!
 • Ook online is er een heleboel inspiratie te vinden, om toch nog die spelletjesavond te organiseren! Wat dacht je van een spelletje uno, of een potje manillen? En op deze site vind je een heleboel bordspellen terug, waaronder take 5 en saboteur!

GUSO daagt jullie uit!

Uitgevoerde opdrachten mogen via mail naar mij gestuurd worden (secretaris@guso.be) of via messenger naar onze eigen facebookpagina (facebook.com/GentsUniversitairSymfonischOrkest). Dat de beste mogen winnen!

De opdrachten van deze week zijn…

 • Zing of gorgel je eigen partij! Kies jezelf een reeks maten uit je partituur, waar je sectie een mooie solo heeft bijvoorbeeld, en stuur ons het resultaat op!
 • Schrijf een gedicht voor Tchaikovsky/Ellington/Gershwin/Bert Joris en verklaar je liefde voor de muziek die we (zouden) spelen.
 • Uit welk nummer komt volgend geluidsfragment?

Spelletjes tegen de sleur

Deze week spelen we bingo! Je kunt de volgende kaart afprinten, en een spelletje bingo spelen met je huisgenoten.
PS: tekeningen (vorige nieuwsbrief) mogen nog altijd ingezonden worden!

Tot volgende week, liefste GUSO’ers! Blijf gezond. Was je handen. En blijft in uw kot! 😉

Liefs,
Mariska

PS: al 38 mensen vulden de enquête in, jij kunt dat hier ook nog altijd doen als je wilt!


Geplaatst

in

door

Tags: