Streekbieren met het GUSO

Gentse Strop, Augustijn, Gruut Blond, … Animatie organiseert over twee weken een streekbierenavond! Welke bieren er dan wel in de aanbieding zullen zijn is nog een verrassing, maar deze nieuwsbrief zal je alvast zin doen krijgen door er enkele voor je op te sommen 😉 .

Vinkenier. Goudblond bier met een alcoholpercentage van 10,8%. Een bier genoemd naar de beoefenaar van de vinkensport, naar het schijnt een populaire hobbysport in West- en Oost-Vlaanderen.

Repetities en passages

Volgende repetitie splitsen we ons weer op voor de eerste helft: blazers worden om 19u15 verwacht in vergaderlokaal 2 (in de therminal), strijkers mogen zoals gewoonlijk om 19u15 direct naar de trechterzaal komen. Na de pauze spelen we weer lekker allemaal samen in de trechterzaal.
Trompetten en trombones opgelet! Jullie moeten je pas om 20u50 in de therminal melden!

Ben je wat later of afwezig op de repetitie? Vergeet dan niet zowel de vice (vice@guso.be) als je aanvoerder een seintje te geven!

De gedetailleerdere planning ziet er als volgt uit:

 • 19u30
  Strijkers     Symfonie: deel 1 (‘T’ tot einde)
  Blazers       Concerto: deel 2
 • 20u15
  Strijkers     Concerto: deel 1
  Blazers       Symfonie: deel 1 (‘T’ tot einde)
 • 21u00
  Tutti            Concerto: deel 1 en 2
 • 21u30
  Tutti             Symfonie: deel 1 (‘T’ tot einde)
  (onder voorbehoud: Symfonie: deel 1 (‘I’ tot ‘R’))
Cuvée de Briqville. Amberkleurig bier, alcoholpercentage van 7%. Brouwerij van Goethem uit Steendorp (verfransing: Briqville) startte met het brouwen van dit bier in 1950. 

Vice zoekt niet-UGent studenten

Leden die niet aan de UGent studeren, dienen hun naam + email + telefoon + geboortedatum door te sturen naar Marie (vice@guso.be). Dit is nodig om de verzekering in orde te brengen, dus vergeet het zeker niet!

Papieren en paperassen

Vorige repetitie vonden jullie een berg aan papieren op jullie stoel. Om te voorkomen dat jullie het gevoel hebben aan een cursus archiveren begonnen te zijn, maak ik hier even een inventaris op. Ontbreek je toch nog iets? Vraag dan zeker volgende repetitie een exemplaar aan iemand uit het bestuur!

 1. Instapbrochure – alle belangrijke info over het GUSO! Je kunt hem ook hier vinden.
 2. Lidkaart – hiermee krijg je een mooie korting bij Copyland en Arpeggio.
 3. Animatieplanning – alle leuke GUSO-data op een rij!
 4. Brief en strookje vrienden – want hoe meer zielen, hoe meer vreugd 😉 
 5. Stagestrookje – dit dien je volgende repetitie in bij vice Marie!
Dobbelken. Bruin bier en een alcoholpercentage van 5%. Het bier, in Ichtegem gebrouwen, wordt verscheept naar o.a. Italië, Duitsland en zelfs Japan en Amerika!

Trooper to the top

Tijd voor Trooper! Ik hoor het je al denken: “Ja lap, daar is zijn ze weer met hun Trooper gezever…” Maar deze keer gaat het over beloningen! Het GUSO trakteert: bij het verzamelen van €5 voor het GUSO via Trooper, verdien je een gratis drankje! Tip van het bestuur: abonneer je voor 1 maand gratis en zonder verplichtingen op hln en doneer direct €3,94!

Augustijn. Blond, met een alcoholpercentage van 7,5%. Oorspronkelijk gebrouwen door de Augustijnpaters van het Sint-Stefanusklooster te Gent!

Gissen en kwissen

De nieuwsbrief afsluiten doen we deze met pret! Er komen twee GUSO-gerelateerde groepsactiviteiten aan, en hopelijk kunnen we jullie in grote getale verwachten!

 • Op donderdagavond 24 oktober is het tijd voor verbroedering met het GUHO en GUK! Er staat een gezellige ensembleactiviteit – georganiseerd door het GUHO –  op het programma. Wat dit dan precies inhoudt is nog een verrassing, maar houd alvast je agenda vrij!
 • En op dinsdagavond 29 oktober om 20u, is het tijd voor de GUSO-quiz! Ook zin om te gissen en kwissen met het GUSO, schrijf jezelf en je groep dan snel in via animatie@guso.be! Het facebookevenement vind je hier
Johannes. Blond bier met een alcoholpercentage van 6,5%. Wordt nog steeds gebrouwen volgens aloude middeleeuwse traditie, enkel bestaande uit mout, water, gist en hop.

Dat was weer een heleboel informatie, daarom zet ik het nog even allemaal op een rijtje:

 • Gesplitste repetitie! Blazers in vergaderlokaal 2, strijkers in trechterzaal.
 • Trombones en trompetten –> pas om 20u50 in therminal
 • Niet-UGent studenten –> mailadres, telefoonnr en geboortedatum naar Marie (vice@guso.be)
 • Papierwerk! Ontbrekende papieren vind je bij het bestuur, stagestrookje volgende repetitie bij vice Marie af te geven!
 • Trooper. Nog eens. Maar nu met een gratis drankje erbovenop 😉
 • Twee belangrijke data: ensembleactiviteit op 24 oktober, GUSO-quiz op 29 oktober

Zo! Dat was het dan voor deze week! Nog een fijn weekend, en tot op volgende repetitie!

Liefs van jullie secretaris

Mariska

PS: Vragen/opmerkingen/bedenkingen/suggesties…? Stuur ze allemaal door naar het bestuur via onze virtuele ideeëndoos.


Geplaatst

in

door

Tags: