TMI: Too Much (GUSO) Information

1 Date night!

We hebben er deze examenperiode lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver: de fameuze GUSO-pizza-date! Maandag 26 juni gaan we met z’n allen heerlijke pizza eten en gezellige bijbabbelen. Het is tijdens deze date nog even toegestaan om te zagen en te klagen over de examens, want vanaf vrijdag is het alleen nog maar vakantie en feest, en reppen we geen woord meer over sch**l ! Afspraak om 20u30 in Pizzeria Prima Donna @ Overpoort.

2 Klaar voor veel te veel informatie over de zomer van het GUSO??? Ik hoop het!

2.1 Hitte in BruHHe

Op dinsdag 18 juli spelen we samen met de Saratoga High School ensembles een concert in het concertgebouw van Brugge. Een unieke kans voor het GUSO, want zo kunnen we ons zomerprogramma ook eens voor eigen publiek brengen. Als de zaal helemaal vol zit, zal dit bovendien enorm veel warmte genereren. Een goede oefening voor ons om te leren presteren in de heerlijke Toscaanse hitte. Bij deze dus een oproep om dit concert warm aan te bevelen aan Jan en alleman en voor dit concert zo veel mogelijk tickets te verkopen. Tickets kosten slechts 8.5 euro en zijn te verkrijgen via deze link.

2.2 Babbelen in Bruhhe (Nee, het is BruGGe!)

Voor datzelfde concert in Brugge zijn we nog op zoek naar een presentator en voor een keer mag dat gerust een GUSO’er zijn. (Het schijnt dat we toch wel enkele taaltalentjes in de groep hebben) Speel jij mee met het concert of kom je sowieso luisteren naar de thuismatch van je geliefde GUSO? Voel je je geroepen om de muziek die we zullen brengen te voorzien van warme zomerse woorden die ieders hart doen smelten alvorens de eerste noot klinkt? Stuur dan snel een mail naar reisbestuur@guso.be!

3 Haha, je dacht toch niet dat dit al alle informatie was? We zijn nog maar net begonnen!

3.1 Plannen maar

Ons reisbestuur is volop aan het puzzelen om een mooi reisschema voor Toscane op te stellen. Een gedetailleerd schema (en nog meer informatie) komt er binnenkort aan in de ‘Toscane nieuwsbrief special’. Noteer voorlopig zeker deze belangrijke sleutelmomenten al goed in je agenda:

Zondag 16/7: repetitie @ Therminal, 19u30 tot 22u

Maandag 17/7: repetitie @ Therminal, volledige dag

Dinsdag 18/7: repetitie @ Therminal, voormiddag + concert in Brugge, raccord om 17u + vertrek naar Montecatini!!!

Zaterdag 22/7: concert in de Basilica Santa Maria Assunta in Montecatini, in de avond

Maandag 24/7: aankomst in Gent, rond de middag.

3.2 Repeteren, repeteren, wie zijn best doet zal het l…

Uiteraard kunnen alle GUSO’ers al super goed repeteren. Daarom gaan we in de zomer onze repetitie-kunsten nog eens benutten als voorbereiding voor het concert in Brugge en dat in Montecatini.

We repeteren in de Therminal op zondagavond 16, maandag 17 en dinsdag 18 juli.

Alle GUSO’ers die niet mee naar Toscane gaan, maar wel meespelen in Brugge (en dus ook mee repeteren in de Therminal), gelieve een mailtje te sturen naar reisbestuur@guso.be (een berichtje op Facebook of een sms naar Natasja of Louise is ook toegestaan). Zo weten we hoeveel stoelen we nodig hebben, en nog belangrijker: hoeveel eten we moeten voorzien!

3.3 GUSO stage = vrij podium!

Omdat GUSO stage altijd één groot feest is en we dit semester nog niet veel carnavaleske streken hebben kunnen uithalen, organiseert ons reisbestuur een heuse vrij-podiumavond tijdens de repetities in de Therminal. Het vrij-podium zal plaatsvinden op maandag 17 juli en het thema is… (tromgeroffel): HET OUDE ROME! Haal die toga’s en gladiator sandalen maar van onder het stof en begin al maar een act te bedenken.

3.4 Wat doet Steven zoals tijdens onze examenperiode?

Dat is een zeer goede vraag. Aan het aantal mails die de afgelopen weken in de bestuursinbox binnenkomen kan ik één ding met zekerheid zeggen: Steven ligt niet heel de tijd in zijn hangmat te chillen! Nee, hij is zich helemaal aan het voorbereiden voor Toscane, met veel enthousiasme! Een korte boodschap van een dirigent aan zijn muzikanten:

“Wie meegaat naar Toscane… haal je partituren alvast onder het stof vandaan… luister naar prachtig opnames… speel uw instrument enkele uren per dag in en smeer uw kuiten… we gaan dansen en spelen tegelijk”

Ik denk dat Steven wel zin heeft in een Zuiders feestje! Be prepared!

3.5 Papier hier, of daar, of lag het daar, of ginder misschien?

Heb je na afloop van de examens alle papieren op je bureau vakkundig in de vuilbak gekieperd of er op midzomernacht een kampvuurtje mee gestookt? Super! Maar kijk zeker ook eens na dat er per ongeluk geen partituur tussen zat? Tel goed alle bladzijden van je partituren. Mis je iets? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar partituurmeester@guso.be. Voor ze ons verlaat om in het koude Noorden onderzoek te gaan doen, zorgt Fede er nog voor dat wij in het warme Zuiden goed kunnen musiceren.

3.6 Afscheid van de GUSO sugar-daddy

Jullie kennen hem allemaal, Wouter: cellist en de afgelopen jaren ook penningmeester van het GUSO. Door zijn grote toewijding aan de GUSO-bankrekening hebben we hem GUSO sugar-daddy gedoopt. Een naam die hij nog een laatste keer eer mag aandoen door ervoor te zorgen dat alle muzikanten hun reis op tijd betalen. Ga je mee naar Toscane en heb jij het inschrijvingsgeld nog niet betaald? Dan is het tijd om dat geldappje op je slimme telefoon nog eens te openen en bliksemsnel 300 euro over te schrijven op BE30 7370 1925 1311 met vermelding van NAAM + TOSCANE.

Wouter zal u nog een laatste keer dankbaar zijn!

4 Dat was het dan… voor Brugge en Toscane. Er is nog meer informatie! Joepie!

4.1 Zon, zomer, GUSO, BBQ, feest, pret, plezier!

Een kleine herinnering dat de GUSO-BBQ zal plaatsvinden op vrijdag 30 juni.

Iedereen is welkom vanaf 16u @ Yachtdreef 1a (dat is aan de Watersportbaan). De vroege vogels mogen een snijplank en mesje meebrengen om gezellig samen groenten in stukken te snijden.

De BBQ kost slechts 10 euro, die breng je cash mee! Voor deze schappelijke prijs eet je zoveel je wilt en krijg je een aperitiefje! Vergeet ook niet om wat geld voor een frisse pint of een lekkere limo mee te brengen.

Inschrijven kan nog tot morgen (26/7) door de mailen naar siebe@guso.be. Wees snel!

4.2 Ja! Het laatste puntje van de brief!

Zoals reeds eerder op facebook is verschenen, komt het symfonisch orkest van de Universiteit Keulen in oktober naar België. Ze spelen prachtige muziek van Mendelssohn, Mozart, Sarasate en Saint-Saëns en zouden het geweldig vinden om met ons op te trekken en samen te musiceren (wie zou dat niet vinden?). GUSO’ers die zin hebben, mogen vrijblijvend meespelen op een van de onderstaande concerten! Wellicht wordt voor de concerten in Keulen accommodatie voorzien dus daar kan je gewoon een gezellig weekend van maken (hoe cool is dat?!).

Ze spelen:

– 1 okt // 11u Keulen

– 2 okt // namiddag of avond repetitie Gent

– 3 okt // 19u Gent (raccord 16u)

– 5 okt // 15u Brugge

– 7 okt // 16u Keulen

Voornamelijk hobo’s, fagot, hoorn, trompetten, twee violen, een altviool en een cello zijn zeer welkom om mee te spelen. Wie zin heeft om met hen mee te spelen mag reageren op de Facebookpost of mailen naar tuur@guso.be!

Waarschijnlijk gaan we ook met z’n alleen luisteren naar onze Duitse collega’s (en daarna op café, zoals het hoort!). Hou de avond van 3 oktober alvast vrij!

5 Nog even kort samengevat:

– maandag pizzadate om 20u30 @ Prima Donna, Overpoort

– concert Brugge, dinsdag 18 juli -> tickets verkopen!

– zin om in Brugge te presenteren -> reisbestuur@guso.be

– niet mee naar Toscane, wel naar Brugge? -> reisbestuur@guso.be

– vrij-podium: HET OUDE ROME @ Thermi, maandag 17 juli

– Steven ligt niet heel de dag in zijn hangmat -> luister, speel, bereid je voor op Brugge/Toscane!

– check je partituren, kwijt? -> partituurmeester@guso.be

– Toscane betalen -> 300 euro naar BE30 7370 1925 1311 met NAAM + TOSCANE

– BBQ, vrijdag 30 juni vanaf 16u @ Yachtdreef 1a + 10 euro meebrengen

– meespelen met het Universitair symfonisch orkest van Keulen -> tuur@guso.be

– luisteren naar het Universitair symfonisch orkest van Keulen op 3 oktober @ Gent

Als dat niet ‘tmi’ was dan weet ik het ook niet meer.

TIP van de secretaris: overloop alle puntjes in deze brief nog een keer en zorg ervoor dat je alle puntjes meteen uitgevoerd hebt, dan ben je er vanaf!

Aan alle lieve muzikanten die nog examens hebben: SUPER VEEL SUCCES!!!

Aan alle lieve muzikanten met honger: tot maandag!

Aan alle lieve muzikanten die zin hebben in een feestje: tot vrijdag!

 

Met muzikale groet,

jullie secretaris, Karen x


Geplaatst

in

door

Tags: