Vamos a la GUSO!

Papier hier! 

Hopelijk heeft iedereen reeds een exemplaar van zijn partituur kunnen bemachtigen. Mocht dit niet het geval zijn, kan je volgende repetitie onze partituurmeester Fede aanspreken. Zij zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk de juiste noten in handen hebt. Binnenkort kan je hier ook je eigen partituur afdrukken. Vragen in verband met partituren kan je stellen via partituur@guso.be.

1e? 2e? 3e? 4e? 5e? 6e?

Het was bijzonder fijn jullie zo enthousiast en talrijk terug te zien op de eerste repetitie! Zodra de audities achter de rug zijn, gaan jullie stuurders orde scheppen in de stemverdeling en de zitplaatsen. Tot dan mag je dus nog kiezen naast welk GUSO-vriendje je gaat zitten. Heb je zorgen of verlangens in verband met je stem of je plaats naast je vriendje? Laat zeker iets weten aan sarah@guso.be en/of steven@guso.be.

P.S. Verzoekjes om dit semester naast Steven te zitten, kunnen helaas niet ingewilligd worden.  Hij zit namelijk nooit op een stoel. Gelukkig krijgt hij binnenkort wel een mooi podium om op te staan!

Water wijn bij de wijn

Tijdens de vorige repetitie verkenden we voor het eerst een aantal wijnvlekken. Woensdag doen we meer wijn bij de wijn! Bestudeer volgende wijnvlekken grondig en gun jezelf een lekker glaasje rood of wit wanneer je de passages goed onder de knie hebt:

‘5’ tot ‘9’ van het tweede deel (erg makkelijk, maar werk het af)
’20’ tot ’25’ van het tweede deel (pittig, probeer het onder de knie te krijgen

Violisten mogen ‘7’ tot ’11’ van het eerste deel ook opnieuw nemen.

Woordje van de dirigent:

“Probeer de GUSO-trein niet te missen… als u de zorgvuldig uitgekozen passages elke week studeert en de repetities en de stage meedoet, dan bouwt iedereen simultaan en voldoende tijdig op. Als u de eerste weken aan uw laars lapt wordt het steeds lastiger om dit nog bij te benen om met uw gusokameraden in december iets neer te zetten om nooit meer te vergeten.

Mahler offline

Binnenkort verschijnen hier mp3’s van de symfonie. Download ze en zet ze op je slimme telefoon of Ipod ! Zo kan je de heer Mahler ook in wifi-vrije zones beter leren kennen.

In afwachting van de mp3 bestanden geef ik je graag al volgende basic Mahler-info mee:

tumblr_inline_o1lwxcs8R61tuz6vt_540

(Pssssst! Klik op het prentje om het groter en scherper te zien.)

2222

In een ver verleden had het GUSO meer Facebook likes dan het Nationaal Orkest van België en dat leverde veel bier op. Het bier dat jullie hierdoor verdiende, is helaas al lang op en dus vond het bestuur dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Als de pagina van ons Gents Universitair Symfonisch Orkest tegen het begin van de najaarsstage 2222 likes heeft, mogen we van Tuur en Steven een “showke” verwachten! Verleid iedereen in uw sociaal netwerk om de Facebookpagina te liken. Moeilijk kan dat niet zijn, het is zowaar een echte aanwinst voor ieders virtueel muurtje!

De gaatjes opvullen

Vorig semester zette het GUSO in het Capitool een topprestatie neer! We begrijpen dat er omwille van de afterparty mogelijks gaten zijn in ieders geheugen van die avond. Hier kan je beeld en klank van die avond downloaden en zo de gaatjes weer opvullen!

Inloggen kan met ‘tuur@guso.be’ en wachtwoord ‘Gusoisleuk1’.

Opgepast! Je mag de mooie beelden zoveel downloaden als je wil, maar delen op sociale media is niet de bedoeling! De beelden gebruiken om bomma’s trots te maken of om rijke bompa’s te overtuigen om vriend van het GUSO te worden is uiteraard wel toegestaan 😉

Bar especial!

De eerste cocktailavond was een groot succes! Jullie bleven massaal plakken voor een babbel en de cocktails waren in een mum van tijd uitverkocht. Woensdag zorgt team sfeerbeheer voor een Spaanse Avond met aangepaste dranken en hapjes. Na de bar volgt er eventueel een volksverhuizing (GUSO-style) naar een Spaans feestje in de Charlatan! Dit wil je niet missen!

Zo lieve vrienden van de muziek, het was een hele boterham deze keer, maar uw secretaris is blij dat u deze brief tot op het einde hebt doorgeworsteld!

Met muzikale groet,

uw secretaris, Karen!

 


Geplaatst

in

door

Tags: