Wat is het GUSO?

Proficiat aan alle nieuwe GUSO-ers! Vanaf nu is jullie leven minstens acht keer beter geworden, omdat je elke week deze nieuwsbrief krijgt! In deze nieuwsbrief: een paar veelgestelde vragen die nieuwe leden vaak hebben, en verderop: plezier voor jong en oud: de bar keert terug!

Is er een repetitie?
Ja! Vanaf nu zullen we wel elke week licht anders moeten repeteren, aangezien we maar met 50 in de Trechterzaal passen. Het schema voor deze week is:
19u15 – 20u30: Alle strijkers
20u45 – 22u: Kopers, houten, slagwerk, alle altviolen, celli en bassen en de eerste pupiter en de nieuwe leden van de eerste en tweede violen.

Dit betekent dus concreet dat na de pauze een paar violen blijven zitten, namelijk:
Van de eerste violen: Anthony, Bien, Josephine, Eline, Axel, Paulien en Rebecca.
Van de tweede violen: Anke, Robin, Amanda, Ana, Kaat, Lukas, Norah en Vincent.
Zo kunnen zoveel mogelijk nieuwe leden kennismaken met het hele orkest en het programma.

Beide groepen gaan werken aan deel 2 en 4 van Dvorak. Tijdens het tweede deel van de repetitie staat ook Janacek op het menu.

Is er muziek?
Natuurlijk! Het programma dit semester bestaat uit de 8ste symfonie van Dvorak en de Adagio-ouverture van Janacek. Om al eens te luisteren kan je hier klikken. Leden moeten ook wel zelf hun partijen afdrukken, deze partituren vind je hier.

We zullen deze prachtwerken spelen op 26 en 27 november in de Sint-Pauluskerk, en op 1 december in de Bijloke! Een wijze dichter zei ooit “We are going to bop bop bop // Bop to the Top”, en het GUSO heeft deze woorden ter harte genomen. Daarom gaan we ook op stage! Deze gaat door van 30 oktober tot 2 november.

Is er een titel voor het concert?
Neen! We zoeken nog volop naar een titel. Na de nieuwsbrief van vorige week heb ik wel enkele suggesties binnengekregen, waaronder “SoundCzech”, die ik wel geweldig vond. Nieuwe ideeën kan je hier insturen!

Zijn er coronamaatregelen?
Ja. Om een veilige repetitie te garanderen, moeten we ons wel aan de regels houden. Bij vragen staat ons corona-aanspreekpunt Robin klaar voor jou. Indien je niet aanwezig kan zijn, stuur je ook naar hem een bericht, minstens 24 uur op voorhand. Zo kunnen we steeds onze plaats zo goed mogelijk gebruiken.

Is er een bar?
Ja! De DSA-goden hebben onze gebeden verhoord, en hebben ons toestemming gegeven om een bar te organiseren na de repetitie. We werken wel met inschrijvingen aangezien we een maximumcapaciteit hebben. Inschrijven doe je hier. Een kort overzicht van hoe de bar verloopt:

  • Na de repetitie gaat iedereen even naar buiten (veilig en via de juiste trap). Ondertussen wordt de bar klaargezet.
  • Om 22u30 gaat de bar weer van start, iedereen kan weer naar boven komen. Iedereen zet zich aan tafels, enkel team animatie loopt rond. Animatie neemt bestellingen op via Whatsapp, en betalingen gebeuren via drankkaarten.
  • Iedereen amuseert zich en we genieten van de GUSO-sfeer!
Sara en Nico van de DSA die toestemming geven om een bar te organizeren (2020, colourized)

Help! Ik ben nieuw en er gebeurt heel veel heel snel!
Het GUSO is er voor je! Om alle nieuwe leden goed te ontvangen wordt er na afloop van de volgende repetitie een peter- en meteravond georganiseerd. Schrijf je dus zeker in voor de bar na de repetitie!

Is het GUSO het beste dat mij ooit overkomen is?
Absoluut! Er was deze week heel veel informatie, dus hier is nog een korte samenvatting van de puntjes van deze nieuwsbrief.

  • Kijk goed wanneer jij op woensdag in de Therminal moet zijn!
  • We spelen deel 2 en 4 van Dvorak (en Janacek na de pauze).
  • Schrijf je zeker in voor de bar en peter- en meteravond! Hoera!

Tot woensdag!

Wout Out


Geplaatst

in

door

Tags: