Welkom bij het GUSO!

Het is zover! Nu alle chaotische open repetities en stressvolle audities achter de rug zijn, is het tijd om aan het echte werk te beginnen! Er staat ons weer een fantastisch semester te wachten, met rijke russen, een GUSO-quiz, strand en zee, …
Aan alle nieuwe leden: proficiat met jullie toelating en welkom bij het GUSO! Op de eerstvolgende repetitie ontvangen jullie een instapbrochure met alles wat je altijd al wilde weten over het GUSO, maar je kunt alvast deze wekelijkse nieuwsbrief lezen om op de hoogte te zijn voor volgende week.

Oost west, thuis best

Repetities op exotische locaties (mét sfeerscheppende bananenboom) kunnen dan nog zo leuk zijn, we zijn toch blij dat we volgende week weer in onze vertrouwde therminal spelen. Zoals gewoonlijk verwachten we jullie om 19u15 op locatie om de zaal klaar te helpen zetten, bij het geluidssignaal om 19u25 nemen we plaats en om 19u28 stemmen we op de la van de hobo. Vanaf deze week is er bovendien een podiumplan, dat zal opgehangen worden aan de directiepupiter! Zo zal er geen twijfel meer zijn over hoeveel stoelen er waar geplaatst moeten worden.
Ben je een beetje later of kun je niet naar de repetitie komen? Laat dan zeker iets weten aan vice Marie (vice@guso.be)!

In het eerste deel van de repetitie zullen de blazers en strijkers apart repeteren. De strijkers mogen hiervoor naar de therminal komen, de blazers zitten in lokaal 100.017 in de Blandijn.

De planning ziet er verder als volgt uit:

 • 19.30   Symfonie deel 1 (‘I’ tot ‘R’) (Strijkers en Blazers apart)
  en de strijkers zullen ook nog deel 3 van de Symfonie spelen om 20.15
 • 21.00   Symfonie: deel 1 (‘I’ tot ‘R’) (Tutti)
  en Nacht op de kale berg (‘A’ tot ‘M’) (Tutti)

Data om naar uit te kijken!

De data waarop het GUSO kuststeden en concertzalen onveilig zal gaan maken kennen jullie waarschijnlijk al, maar hier zijn alle belangrijke data toch nog eens op een rijtje:

 • 23/10: Partiële repetitie
 • 31/10-03/11: Stage in Oostduinkerke
 • 04/12: Generale repetitie
 • 05/12 en 06/12: Concert in Miry Concertzaal
 • 07/12: Concert in De Singel

Je kunt ze ook altijd terugvinden op de agenda van de website!

Het GUSO is nog steeds op zoek naar…

sponsors en vrienden! Heb jij nog een familielid, vriend(in) of kennis die het wel zou zien zitten om het GUSO te steunen? Laat dan zeker iets weten aan Judith (voorzitter@guso.be)! Bedrijven kunnen sponsor worden voor verschillende bedragen, maar ook zonder bedrijf kan je het GUSO een plezier doen door vriend te worden, waarbij je iets extra’s voor je tickets betaald in ruil voor wat verwenning!

altviolen, contrabassen, celli en een tuba! Teneinde opgewassen te zijn tegen het vers aangevulde leger violen, zoeken we nog wat lage strijkers! Ken jij nog iemand die wel over te halen zou zijn om bij ons (oh zo leuke) orkest te komen? 

troopers! Het GUSO is sinds (niet zo) kort een Troopervereniging! Dit heeft niets met safari’s te maken, maar het is wel een makkelijke manier om ons orkest te steunen 😉 . Door online aankopen via Trooper te doen, kun je (zonder extra kosten) een percentje van de prijs naar het GUSO sturen. Makkelijk toch? En om het nog makkelijker te maken, installeer je gewoon de Trooperbot! Deze browser plugin geeft een melding als je op een Troopershop komt, en zo kun je met één klik het GUSO steunen. De Trooperbot vind je op trooper.be/trooperbot.

Pupiterworkshop

Wat is een muzikant zonder pupiter? Niets, toch? Jammer genoeg sneuvelen er in het GUSO nog wel eens pupiters tijdens het opruimen… Gelukkig vind je letterlijk alles op youtube, en zo ook een heuse pupiter-tutorial! In minder dan één minuut word je een echte expert 😉 .

Tijd voor amusement!

Team animatie heeft weer een heel semester aan activiteiten voor ons in petto, en volgende week is het de beurt aan onze traditionele peter- en meteravond! Hierbij wordt aan elk nieuw lid een peter of meter uit het GUSO aangewezen, die jou dan wegwijs kan maken in het orkest. Nieuwjaarsbrieven zijn aanbevolen.

Op dinsdag 29 oktober is er de enige echte GUSO-quiz! Vorig jaar was het een groot succes, dus doen we het dit jaar gewoon weer opnieuw 😉 . Iedereen is welkom, meer info volgt later!

Nog even ter herhaling:

 • Volgende week weer repetitie in de therminal –> iedereen aanwezig om 19u15!
 • Strijkers en blazers repeteren in de eerste helft apart, locatie volgt nog
 • Deze week focussen we op deel 1 van de Symfonie (‘I’ tot ‘R’)
 • Belangrijke data te vinden op de website (hierzo)
 • Het GUSO is nog op zoek naar sponsors en vrienden, altviolen, celli, contrabassen en een tuba, en troopers!
 • Pupiters plooien doe je zo!
 • Volgende week peter- en meteravond, op dinsdag 29 oktober is het GUSO-quiz!

Dat was het dan voor deze week, ik zie jullie op de volgende repetitie!

Liefs van jullie secretaris

Mariska

PS: Heb je familie, vrienden, kennissen die graag op de hoogte blijven van onze concerten? Laat hen inschrijven op de nieuwsbrief (via de website), en met twee mailtjes per semester vergeten ze nooit meer een concert.

PSS:  Vragen/opmerkingen/bedenkingen/suggesties…? Stuur ze allemaal door naar het bestuur via onze virtuele ideeëndoos.


Geplaatst

in

door

Tags: