Wist je dat…

… het een volle GUSO-week beloofd te worden? In het verlengde weekend gaan we op stage, op woensdag repeteren we en op dinsdag is het onze eigenste echte GUSO-quiz! Om jullie op het laatste voor te bereiden heb ik alvast wat wist-je-datjes klaar staan. Het is nooit te laat om te leren!

Wist je dat het boek ‘Alice in Wonderland’ tot driemaal toe verbannen werd in China? Dit omdat er sprekende dieren in voorkomen, en het zou zondig zijn om dieren op hetzelfde niveau als mensen te plaatsen.

Volgende woensdag repeteren we weer allemaal gezellig samen in onze vertrouwde trechterzaal. Zoals gewoonlijk verwachten we jullie om 19u15 om te helpen bij het klaarzetten van de zaal. Kun je niet komen of ben je wat later? Vergeet niet vice Marie (vice@guso.be) en je aanvoerder te verwittigen!

Wist je dat een druppel water er negentig dagen over doet om de
Mississippi rivier af te reizen? Het is de langste rivier in de Verenigde Staten met een lengte van 3779 kilometer.

De repetitieplanning ziet er als volgt uit:

 • 19.30
  Symfonie: deel 4 (‘B’ tot ‘E’)
 • 20.15
  Symfonie: deel 2
 • 21.00
  Symfonie: deel 4 (‘B’ tot ‘E’)
 • 21.25
  Moessorgski (‘M’ tot ‘O’)

Trompetten, trombones, tuba en slagwerk worden pas verwacht om 20u50 bij de pauze.

Wist je dat semordnilapsen woorden zijn waaruit een ander woord ontstaat als je het achterstevoren spelt? Voorbeelden zijn pool-loop, plots-stop, raam-maar,…

Ik heb jullie er al vaak mee gespamd, maar ik doe het lekker nog een keer: dinsdag GUSO-quiz! Er is nog steeds plaats voor enkele teams, dus sleep je vrienden bij elkaar en schrijf ze in via animatie@guso.be! Spoilers: de prijzenkast begint er steeds mooier uit te zien 😉 .

Wist je dat de Amerikaanse componist John Cage in 1952 een muziekstuk componeerde met de titel 4’33”?  De compositie bestaat uit 4 minuten en 33 seconden stilte. Een mooie opname, mét soliste, vind je hier.

Donderdag is het dan eindelijk tijd voor het leukste weekend van het semester: GUSO-stage! Normaal gezien hebben jullie op de partiële repetitie allemaal de stagebrief ontvangen. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan vind je hem hier. Neem hem zeker eens goed door! Vergeet niet om 65 euro over te schrijven naar  BE30 7370 1925 1311 (met vermelding van STAGE+NAAM) en om je verkleedkleren in je koffer te steken!

Wist je dat sinds 1945 alle tanks van het Britse leger uitgerust zijn om thee te maken aan boord? Britten drinken gemiddeld zes kopjes thee per dag, en een missie zal hun niet tegenhouden.

Zo, dat was het dan voor deze (hopelijk leerrijke) nieuwsbrief! Er rest me enkel nog af te sluiten met een korte samenvatting:

 • Repetitie om 19u15 in de therminal
 • Trompet, trombone, tuba en slagwerk pas aanwezig na de pauze
 • Dinsdag GUSO-quiz, inschrijven (animatie@guso.be) kan nog steeds!
 • Donderdag vertrekken we op stage, de stagebrief vind je hier!

Tot op de quiz!
Groetjes,

Mariska

PS: Je mag nog steeds je favoriete dans- en meezingnummers doorsturen naar animatie, via deze link!

PSS: Vragen/opmerkingen/bedenkingen/suggesties…? Stuur ze allemaal door naar het bestuur via onze virtuele ideeëndoos.


Geplaatst

in

door

Tags: