Zwarte gaten vullen met het GUSO…

(English version below)

Het zwarte gat is een feit bij iedereen! (Als het niet zo is, dan heb je je niet genoeg geamuseerd in Valencia of ben je gewoon een erg taaie tante ;)) Hoe dan ook, we kunnen niet terug naar de Spaanse zon en elkaar uitdagen om om ter snelst een liter agua di Valencia achterover te kappen… (Dat zou voor sommige mensen ook echt wel fataal kunnen worden, nietwaar Anke? :)) We moeten nu in een rechte lijn doorgaan, want onze concerten sluipen dichterbij! Vandaar deze nieuwsbrief met een groot stappenplan om het zwarte gat op te vullen!

Stap 0: Terugblikken…

Wat een fantastische week was me dat zeg! Een week bruinen in het zonnetje, repeteren tot je je strijkstok weggooit naar de dirigent (#Wouter), agua di Valencia in liters drinken, eten uit vliegtuigbakjes, maar gewoon ook ontzettend veel liefde en vriendschap aan elkaar geven…

foto van Marie Maton.

Ook onze dirigent Steven blikt graag terug op een geslaagde stage:

Het zal wellicht weinigen ontgaan zijn dat de orkestklank en souplesse tot de laatste spelende minuut van de stage, sterk blijft verbeteren.

Als iedereen er alles wil aan doen om bij de laatste afspraken van deze productie, enkele repetities en 2 concerten, voltallig aanwezig te zijn, liefst even voor tijd,  zodat het ook in geconcentreerde rust kan gebeuren, dan liggen er grote kansen te wachten. (Je mag daarbij gerust in beschouwing nemen dat zèlfs als je eigen partij staat, of ooit zal staan, die concentratie je collega’s-muzikanten heel veel helpt.)

De ontwikkeling van het orkest in de laatste dagen inspireert dermate, dat wanneer de focus na de stage groot blijft, bij iedereen, het potentieel voor verdere groei exponentieel zou kunnen verlopen en onszelf en toehoorders verrassen… Die kans mogen we, denk ik, niet laten liggen.

De souplesse begint te komen, de klank nu en dan… en dat kan zich nu heel snel gaan uitbreiden, in de diepte bij steeds meer pupiters, en in de diversiteit van die talloze variaties en klankschakeringen. 

Dank voorwaar! Doen voorwaar 😉

Stap 1: Repeteren met het GUSO!

Want wat is er nu beter om een zwart gat op te vullen dan repeteren! Volgende week woensdag 24/04 vliegen we er terug vol goede moed in en dit staat jullie te wachten:

 • 19.30 Ravel, knopen versterken, problemen na analyse vd concerten oplossen
 • 20.10 opname Ravel
 • 20.40 break
 • 21.00 idem Stravinksy

(Canteloube onder voorbehoud ofwel de week nadien.)

Stap 2: Nog meer repeteren (omdat het kan)!

Met één repetitie gaan we er natuurlijk niet komen, dus MEER repeteren is de boodschap! Hieronder vinden jullie een schema van de repetities t.e.m. de concerten: schrijf het zeker over in jullie agenda, het is immens belangrijk!!!

 • woe 24/04: repetitie, 19u30 @Therminal
 • woe 01/05:  repetitie, 19u30 @Therminal
 • do 02/05: repetitie onder voorbehoud (19u30 @Therminal) –> zeker vrijhouden!
 • ma 06/05: try-out, 19u30 @Christus Koningkerk
 • di 07/05: concert –> 17u15: raccord  @Christus Koningkerk (in concertkleren!)
 • vrij 10/05: concert –> 17u15: raccord @Bijloke (in concertkleren!)

Graag wil ik jullie ook nog eens op het hart drukken dat aanwezigheid zeer belangrijk is in deze laatste rechte lijn naar de concerten! ‘Natuurlijk’, zal je denken, ‘aanwezigheid is toch altijd belangrijk in het GUSO?’ Jazeker! Maar in de komende weken is het echt cruciaal dat iedereen aanwezig is!! Zo kunnen we met z’n allen samen werken aan een aangename orkestklank en exponentieel verbeteren met iedereen samen!

Zal je op een repetitie/try-out/raccord toch een beetje later zijn? Laat dan zo snel mogelijk iets weten aan Marieke via vice@guso.be !

Stap 3: GUSO-schulden betalen

Wat ook altijd goed werkt tegen een zwart gat, is wat geld van je bankrekening halen en dat overschrijven naar het GUSO! Er zijn nog een heleboel mensen die 300 euro moeten overschrijven naar BE30 7370 1925 1311, dus doe dat aub snel, zodat Judith geen mental breakdown krijgt… (PS: Als je nog cantusschulden hebt, schrijf die ook maar over naar ons rekeningnummer hé :))

foto van Marie Maton.
Judith in een mental breakdown nadat ze haar valies was vergeten meegeven aan de camionette…

Stap 4: RECLAME maken!!!

Onze GUSO-vibe willen we natuurlijk delen met zoveel mogelijk mensen, en waar kunnen we dat beter doen dan op onze eigen concerten! Maar voor we dat kunnen doen, moet er uiteraard ook volk komen luisteren naar ons… Er zijn voorlopig nog maar heel weinig tickets verkocht, dus daar moet heel snel verandering in komen!! Ik geef jullie even een kleine tussenstand mee van de ticketwedstrijd, al is die beschamend…

 • Marion: 3 (Onze soliste op kop?! Dat mogen we niet laten gebeuren he jongens…)
 • Slagwerk: 3
 • 2de violen: 2,71 (@Robin: ga maar een versnelling hoger ;))
 • 1ste violen: 2,38 (INHALEN!! Ik wil echt nog eens dat etentje winnen ;)))
 • Contrabassen : 0 (Sind Sie nicht beschämt?! – om het met Pieters woorden te zeggen)

De statistieken zijn duidelijk: er is nog veeeeel werk aan de winkel! Daarom geef ik jullie een klein promo-actieplan mee:

 • Verander je omslag- en profielfoto op Facebook en schrijf er een mooi tekstje bij (–> reclame op social media werkt nog altijd het best!)
 • Neem volgende repetitie flyers en affiches mee en deel ze uit op jouw faculteit of op andere plaatsen waar je graag rondhangt.
 • Spreek vrienden, familie, kennissen… aan en overtuig ze om naar onze concerten te komen! Vergeet zeker ook niet te zeggen dat ze jouw naam moeten vermelden als ze tickets bestellen 😉 (Want wie wil er die ticketwedstrijd nu niet winnen?!)
 • Loop rond als een ‘sandwichman‘ met GUSO-affiches op je buik en rug! (#diehardreclamemakenmethetGUSO)
Hier een voorbeeld van échte GUSO-reclamemakers! #helden

Als je al deze stappen doorlopen hebt, zal er zeker veel volk naar onze concerten komen en is het GUSO jou eeuwig dankbaar! <3

Stap 5: Gaan luisteren naar onze GUSET-vriendjes

Zoals jullie wel weten wordt het oude GUSET in een nieuw jasje gestoken: GUSTAV! Ze geven nog een laatste concert op maandag 30 april onder hun oude naam, en daar willen we natuurlijk allemaal bij zijn!! Ga dus snel naar het Facebookevenement en zet je op aanwezig! Het belooft een memorabele muzikale avond te worden met zuiderse muziek (–> ideaal om het zwarte gat van Valencia op te vullen ;)) Tinnenpot op 30/04 is the place to be!!!

Stap 6: Jeej! Nog meer muzikale collega’s om naar te gaan luisteren!

Ook het USO – je kent hen wel, dat Leuvens studentenorkestje dat op ons neerkijkt omdat ze maar met drie mensen naar onze cantus komen 🙂 – speelt dit semester concert! Op donderdag 25 & vrijdag 26 april spelen ze hun jaarlijkse lenteconcerten, deze keer i.s.m. de VRT Bigband! Het zou fijn zijn om terug een delegatie GUSO’ers daarheen te sturen, aangezien zij ook steeds een harde kern sturen naar onze concerten 😉 Bovendien hebben we 2 vrijkaarten voor hun concerten, dus gaan is de boodschap! Wil je graag een vrijkaart? Wees dan snel en stuur een berichtje naar Kriene (of mail naar kriene@guso.be)! Het belooft een heel leuke avond te worden! Check zeker ook het Facebookevenement voor meer info!

Stap 7: poll concertkleren

Tot slot nog een kleine poll in deze nieuwsbrief! Vul hem zeker snel in, want het gaat over de dresscode van het GUSO: zwart met een rood accent. Al enkele jaren hebben mensen geen zin meer om dat rood accent aan te doen of zie je op het podium niet 50 tinten grijs, maar wel 50 tinten rood… Vandaar dat het bestuur eens de vraag wil opentrekken naar jullie of er een nieuwe dresscode moet komen (meisjes: egaal zwart; jongens: wit hemd met zwarte blazer) of niet. Vul zeker de poll in, want elke stem telt! Wees ook zeker niet bang om (anoniem uiteraard) een ander voorstel te doen 🙂

Too much information!

Even herhalen dan maar!

 • Valencia was megaformidastischgeweldig!!! Ik heb nu al heimwee… #jesuisanke
 • woe 24/04: repetitieschema: 19.30 Ravel (knopen versterken), 20.10 Ravel opname, 20.40 break, 21.00 idem Stravinksy
 • Repetitieschema tot aan de concerten!: 24/04, 01/05, (02/05), 06/05 telkens om 19u30; 07/05 & 10/05 concert -> telkens om 17u15 raccord (in concertkledij)!!
 • Aanwezigheid is extreem belangrijk in de komende weken!! Laat iets weten aan Marieke via vice@guso.be als je later bent!
 • Stage betalen: 300 euro overschrijven naar BE30 7370 1925 1311 
 • RECLAME maken voor onze concerten en tickets verkopen!!! 
 • ma 30/04: laatste GUSET concert @Tinnenpot
 • do 25/04 & vrij 26/04: lenteconcerten USO –> sturen naar Kriene als je een vrijkaart wil! (Snel zijn is de boodschap, de vrijkaarten zijn beperkt!)
 • Poll i.v.m. dresscode concerten invullen!
 • Blijven luisteren en de focus houden op de muziek die we spelen!

Dat was alles voor deze week! Ik denk dat het wel duidelijk is dat we er terug stevig zullen invliegen!!!

Ik kijk er al naar uit om al die schatjes van patatjes terug te zien woensdag! X

Veel liefs 

Sofie

PS: Volgende week woensdag geen academische kwartiertjes nemen zoals in Valencia, maar om 19u28 op je stoel graag! 🙂

PPS: Vragen/opmerkingen/bedenkingen/suggesties…? Stuur ze allemaal door naar het bestuur via onze virtuele ideeëndoos.


The rehearsal week in Valencia was fan-tas-tic!!! But now, we must continue in a straight line, because our concerts are getting closer! Hence this newsletter with a large step-by-step plan!

Step 1: Rehearsing with GUSO!

Next Wednesday, April 24, we will rehearse again with the entire orchestra and this is what’s on the program:

 • 19.30 Ravel, go through a few passages
 • 20.10 recording Ravel
 • 20.40 break
 • 21.00 Stravinksy (same method)

(It’s not sure if we will rehearse Canteloube next week, otherwise, we’ll play it the week after!)

Step 2: Rehearsing even more!

Of course we will not get there with one rehearsal, so MORE rehearsing is the message! Below you will find a schedule of the rehearsals until the concerts: write it down in your diary, it is very very very important !!!

 • Wed 24/04: rehearsal, 7.30 pm @Therminal
 • Wed 01/05: rehearsal, 7.30 pm @Therminal
 • Thu 02/05: rehearsal (with reservation) (7.30 pm @Therminal)
 • Mon 06/05: try-out, 7.30 pm @Christus Koningkerk
 • Tue 07/05: concert -> 5.15 pm: raccord @Christus Koningkerk (in concert clothes!)
 • Fri 10/05: concert -> 5.15 pm: raccord @Bijloke (in concert clothes!)

I would also like to remind you that presence is very important in this last straight line to the concerts! “Of course,” you will think, “presence is always important in GUSO, isn’t it?” Hell yes! But in the coming weeks it is really crucial that everyone is present !! This way, we can all work together on a pleasant orchestral sound and improve exponentially with everyone together!

Will you be a little bit later at a rehearsal / try-out / raccord? Then let Marieke know as soon as possible via vice@guso.be!

Step 3: Making PROMO!

We naturally want to share our GUSO vibe with as many people as possible, and where can we do that better than at our concerts! But before we can do that, people must of course come and listen to us … At the moment, very few tickets have been sold, so we must change that very quickly !! I will just give you the statistics of the ticket competition, although it is embarrassing …

 • Marion (soloist): 3 
 • Percussion: 3
 • 2nd violins: 2,71
 • 1st violins: 2,38
 • Basses : 0 (please guys?!!)

The statistics are clear: we still have a lot of work to do!! That is why I am giving you a small promo-action plan:

 • Change your cover and profile photo on Facebook and add a nice text (-> advertising on social media still works best!)
 • Take next rehearsal flyers and posters with you and hand them out at your faculty or in other places where you like to hang out.
 • Address and convince friends, family, acquaintances … to come to our concerts! Also don’t forget to say that they have to mention your name when they order tickets;) (For the ticket competition, remember?)
 • Walk around like a ‘sandwich man’ with GUSO posters on your stomach and back! (#diehardpromo)
Here is an example of real advertising GUSO-people! #heroes

If you have gone through all these steps, many people will certainly come to our concerts and GUSO will be eternally grateful to you! <3

Step 4: Listening to our GUSET friends

As you may know, the old GUSET is given a new look: GUSTAV! They will give a last concert on Monday 30 April (with their old name), and of course we all want to be there !! So go quickly to the Facebook event and look for more information about the concert! It promises to be a memorable musical evening with southern music. Tinnepot on 30/04 is the place to be !!!

Step 5: Poll concert clothes

Finally a small poll in this newsletter! Be sure to complete it quickly, because it’s about the GUSO dress code: black with a touch of red. For several years people no longer feel like putting on that red accent or you don’t see 50 shades of gray on the stage, but you see 50 shades of red … That’s why the board wants to open the question to you if there must come a new dress code (girls: uniformly black; boys: white shirt with black blazer) or not. Be sure to fill in the poll, because every vote counts! Also don’t be afraid to make another proposal (anonymously of course) 🙂

Too much information!

A little repeat will be necessary 😉

 • Wed 24/04: Rehearsal schedule: 19.30 Ravel (reinforcing some passages), 20.10 recording Ravel, 20.40 break, 21.00 Stravinksy (reinforcing + recording)
 • Rehearsal schedule up to the concerts !: 24/04, 01/05, (02/05), 06/05 each at 7.30 pm; 07/05 & 10/05 concert -> always at 5.15 pm raccord !!
 • Presence is extremely important in the coming weeks !! Let Marieke know via vice@guso.be if you are a little bit later!
 • Make promo for our concerts and sell tickets !!!
 • Mon 30/04: last GUSET concert @Tinnenpot
 • Poll: dress code concerts! -> fill in!
 • Keep listening and keep the focus on the music we play!

That’s enough for this week! I hope to see you again – alive and kicking – at our rehearsal next Wednesday! (Don’t forget to sit on your chair at 19.28 pm!)

Much love from your secretary

Sofie

PS: Questions / comments / concerns / suggestions …? Send them all to the bestuur through our virtual idea box.


Geplaatst

in

door

Tags: